21:30 ч.

21.04.17

2 мин.

0

0

0
Деца месят хляб в Благоевград

Благоевград отново събира ученици от цялата страна за откриването на XIX Национален ученически празник „За хляба наш...". Той е посветен на Международния ден на Земята - 22 април, и се организира със съдействието на общината, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на областния център.


Началото ще бъде поставено на 25 април от 16:00 часа в зала „22 септември", където ще бъдат подредени изложби на детски рисунки, творби на приложното изкуство, макети, обредни и празнични хлябове, старинни пособия за производство и приготвяне на хляб. Ще бъде направен ритуал за благославяне на хляба пред погледа на децата и гостите. След това, програмата ще продължи с награждаване на учители, ръководители и институции. Програмата за деня ще завърши с детска дискотека в Младежки дом- Благоевград, която ще започне в 18:30.


Празникът ще продължи със защита и научни разработки на участниците върху темата „Никой не е по- голям от хляба" на 26 април от 09:00 часа в кметството. Обреди и драматизации ще бъдат показани със сценично представяне в зала „22 септември" в 10:00 часа. Участниците в празника ще поемат по пътя към Стобските пирамиди в 12:00 часа за опознавателна обиколка. В екскурзията ще бъдат включени групите, които са дали предварителна заявка.


Организаторите на ученическия празник „За хляба наш..." са подготвили кулинарно- практическо състезание за всички участници, което ще започне в 15:30 часа. Отличените участници, институции, школи и ръководители в конкурсите ще бъдат наградени в 18:00 часа в зала „22 септември". След това ще бъде закриването и финалът на XIX Национален ученически празник „За хляба наш...".


„За хляба наш..." има за цел да запознае децата с традициите, свързани с хляба и хлебните продукти, да обогати научните познания за производството и значението на хляба, да създаде интерес към професиите, свързани с производството на хляб. Идеята на ученическия празник е да запознае подрастващите със съвременните изисквания и норми за хлебопроизводството и да формира знания, умения и навици за здравословно хранене и здравословния начин на живот.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент