Дебнат бандитите във Враца с камери като в Лондон

Дебнат бандитите във Враца с камери като в Лондон | StandartNews.com

Церемонията пред пункта за наблюдение в сградата на Районно управление „Полиция" – Враца се състоя в присъствието на кмета на града Калин Каменов, заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директора на областната дирекция старши комисар Цветелин Стоянов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. „С новата придобивка гражданите на Враца ще могат да се чувстват по-спокойни, а полицейските служители ще бъдат подпомогнати в работата си", подчерта главен комисар Арабаджиев.

Това е най-модерната система за виденаблюдение в България. Софтуерната програма има същите възможности, с каквито разполагат системите в Брюксел, Барселона и Лондон. Комплексното видеонаблюдение ще се осъществява от 35 камери, разположени на 13 възлови кръстовища в областния град. Постъпващата информация ще бъде наблюдавана и анализирана денонощно в три центъра за наблюдение в ОДМВР – Враца, като за работа със системата са подготвени 14 полицейски служители.

Изграждането на системата за видеонаблюдение е по инициатива на община Враца, а целта е превенция на риска и разкриване на извършени криминални престъпления. Обхватът на системата включва публично достъпните елементи на градската среда – пътни артерии, пешеходни зони и инфраструктурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай