"Costa neo Romantica" откри круизния сезон в Бургас

"Costa neo Romantica" откри круизния сезон в Бургас | StandartNews.com

Плаващият дворец "Costa neoRomantica" хвърли котва на Гергьовден в Бургас и откри круизния сезон. Луксозният кораб е направен е за хора, които се задоволяват само с най-доброто и желаят да изпитат неповторимо и вълнуващо преживяване. В него има Samsara Spa център който е произведение на изкуството, направен в съвременен стил. Най-добрите интернационални готвачи се грижат за пасажерите в четирите ресторанта. Виненият бар Верона предлага 11 вина и разнообразието на сирена от цял свят. На борда на "Costa neo Romantica" има басейни, джакузита, дискотека, бар, казино, спортен център и дори библиотека.

Капацитетът на кораба е за 1 350 пътници и 610 души екипаж. Морското бижу има общо 789 каюти и 28 апартамента. "Costa neo Romantica" е построен през 1993 г, но е реставриран през 2001 г.

На борда на 220 метровия плавателен съд има 10 палуби, които са наречени на известни европейски градове - Монте Карло, Мадрид, Виена, Верона, Париж, Лондон, Копенхаген и Амстердам. Корабът е построен преди две десетилетия, но неотдавна е реновиран за 90 милиона долара. Две нови палуби са добавени при последния ремонт. Сред пасажерите, които плават с "Costa neo Romantica" е и една българка. Тя в от Видин и е на 80 години.

В деня на храбростта и Българската армия поздравявам всички български жени и мъже, които служат достойно в редиците на Българската армия. Нека Свети Георги Победоносец да ви закриля както при изпълнението на бойните ви мисии, така и при изпълнението на служебните задължения и в личния ви живот. Поздравявам и всички българи, които на днешния светъл празник честват своя имен ден. Бъдете здрави, смели и вярвайте в доброто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай