Четвърти ден режим на водата в Хасково

Четвърти ден режим на водата в Хасково | StandartNews.com

Четвърти ден режим на водата в Хасково. Всеки ден част от кварталите в града остават на сухо за по 12 часа. Причината да се пести вода е спирането на две от помпените станции заради уран и алфа активност. Междувременно бивши началници във водното дружество се събраха, за да дадат идеи за справяне с кризата.

Всяка сутрин в 8 часа водата спира в определена част на Хасково. А хората обикалят по градските чешми и разчитат на запаси.

Резултатите от режима засега са обнадеждаващи, сочат сметките на водното дружество.

Междувременно бивши началници във ВиК се събраха, за да предложат допълнителни мерки за снабдяване на Хасково с вода след спирането на 130 литра в секунда заради уран и алфа активност, съобщава Нова телевизия. Една от тях е прочистването на работещите кладенци, за да се увеличи нивото на водата.

От ВиК обаче се въздържат, защото така би трябвало да се спре макар и временно работата на помпите. Вече е обявена поръчката за нови кладенци, които могат да са готови най-рано след 2 месеца.

Най-оптимистичният вариант за решаване на проблема с водния режим остава пускането на част от спрените кладенци. Дали това ще се случи ще стане ясно в петък, когато се очакват пробите от вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай