Червенокръстци зарадваха 196 нуждаещи се в Кърджалийско за Великден

Червенокръстци зарадваха 196 нуждаещи се в Кърджалийско за Великден | StandartNews.com

Много доброволци се включиха във Великденските благотворителни инициативи „От хората – за хора" на БЧК в Кърджали и направиха празника светъл за 196 души. Членовете на клуб "Добро сърце" в Крумовград с подкрепата на СУ „Васил Левски", приятели и граждани организираха акция и събраха трайни хранителни продукти на стойност 790 лева в помощ на 34 деца в риск.

Млади червенокръстци от клуб "От сърце" към СУ "Васил Левски" в Ардино помогнаха на 12 свои връстници и деца от Защитеното жилище в родопския град. Доброволци от клуб,,Да имаш голямо сърце не тежи" към ПГ„Руска Пеева" в Джебел приготвиха топъл обяд за 40 социалнослаби хора в града.

Със събраните средства, дарени от учители, ученици, служители и граждани, бе приготвена вкусна мусака и супа за нуждаещите се. С благословията на Пловдивския митрополит Николай на Цветница пред православните храмове в Кърджали червенокръстци от ПГПЧЕ "Христо Ботев" и СУ „Отец Паисий"само за няколко часа събраха 1274 лв.за фонд „Милосърдие" на ОС на БЧК. В навечерието на Великден се включиха отново и „големите доброволци"от „Екип 254". Те подготвиха хранителни пакети и зарадваха 110 възрастни, самотни хора и уязвими семейства с деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай