Благотворителен концерт за блъсната от влак танцьорка

Благотворителен концерт за блъсната от влак танцьорка | StandartNews.com

Центърът за личностно и творческо развитие в Благоевград организира благотворителен концерт на 1 март в зала "Пейо Яворов" в града. Целта на проявата е набиране на средства, необходими за лечението на танцьорката от Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Пиринска китка" - Гергана Гегова. В концерта ще участват всички състави към Центъра. Нека в деня на Баба Марта се обединим и помогнем на талантливото момиче.

Гергана, в тези тежки за теб дни ние сме с теб. Пожелаваме ти успешно лечение и възстановяване. Дръж се Гери, пишат децата, които ще участват в събитието.

Тежкият инцидент с 18-годишното момиче стана на 20 февруари на жп прелез в благоевградския квартал „Струмско". Пътнически влак го блъсна, докато то пресичало на метри от прелеза. Според свидетели пострадалата девойка Гергана Г. говорела по телефона и тръгнала да пресича релсите при спусната бариера, светлинен и звуков сигнал. Момичето бе транспортирано с линейка в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. То бе настанено в реанимация на МБАЛ-Благоевград. Има опасност за живота й. Направена й бе спешна операция. Имала вътрешен кръвоизлив. Извадени й бяха слезката и единият бъбрек. Има контузия на белия дроб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай