Бизнесмен опита да убие ченге

Бизнесмен опита да убие ченге  | StandartNews.com

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение на 50-годишния бизнесмен Димитър Басамаков от Асеновград. Той се опита да убие полицай, който заедно със свой голега посетили дома му. Униформените били пратени след сигнал на негови близки, че Басамаков не е с всичкия си. Имал параноя, че някой го преследва и иска да го убие.

Бизнесменът открил огън по полицаите и оказал яростен отпор при задържането му. Впоследствие при претърсването на офиса и апартамента му е открит незаконен пистолет "Макаров". Намерени са и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки. Освен това са открити още 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и трева и бял прах, най-вероятно кокаин. Бащата на бизнесмена е извествият в града Захари Басамаков - един от бившите директори на завод "Асенова крепост".

Басамаков е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. От прокуратурата казаха, че ще искат постоянното му задържане. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Басамаков. е обвинен, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай