Авторска задача на учител от Кърджали е публикувана в САЩ

Авторска задача на учител от Кърджали е публикувана в САЩ | StandartNews.com

Авторска задача на учителя по математика от Кърджали Вълчо Милчев е публикувана в новия брой на американското списание School Science and Mathematics. Тя е под номер 5435. Читателите на списанието от цял свят са призовани да изпращат в редакцията решенията си в срок до 15 април 2017 година. Авторите на нови задачи в този брой са от САЩ, Испания, Румъния и България. Задачата може да се види на адрес http://ssma.org/publications/.

School Science and Mathematics е предназначено главно за учители международно списание, което се издава в осем броя годишно от Централната асоциация на учителите по науки и математика в САЩ, която започва своето съществуване преди повече от сто години.

Задачният раздел на това утвърдено математическо списание е организиран според възприетия в света модел. Когато някой математик докаже нова формула или ново математическо свойство, той може да изпрати в редакцията своя резултат под формата на нова задача за публикуване. Изискването към авторите е новата задача да е с решение. Редакцията одобрява някои от предложенията и ги публикува.

Това е втората публикация в чужбина на учителя за тази учебна година. През есента в Канада бе отпечатана авторска задача на Вълчо Милчев и неговата ученичка от 11 клас Цветелина Карамфилова. Общо досега Милчев и неговите ученици от Средно училище „П. Р. Славейков" имат над 20 публикации в специализирани математически издания в България, Испания, Канада, Русия и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай