Ардино с европейска награда

Ардино с европейска награда | StandartNews.com

Ардино с Европейска награда за Стратегията за местно развитие за насърчаване на предприемачеството

Сдружение „МИГ-Ардино" в партньорство с Община Ардино бе отличено в 8- я национален конкурс на Министерството на икономиката „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016". Призът е в категорията „Отговорно интегриращо предприемачество" за реализацията на Стратегията за местно развитие на територията на общината. Наградата бе връчена от Филип Кирев, началник на кабинета на министъра на икономиката, на председателя на Местната инициативна група инж. Изет Шабан и на кмета на Ардино Ресми Мурад.

В родопската община през последните години в рамките на Стратегията за местно развитие са реализирани 29 проекта в сферата на туризма, земеделието, културата, услугите, малкия и средния бизнес, преработвателната промишленост, подобряването на качеството на живот и услугите.

„Местната инициативна група е публично-частно партньорство, която разработи тази стратегия. Тя се реализира по подхода ЛИДЕР и ос 4 от Програмата за развитие на селските райони. Подходът бе иновативен за България и е един много ефективен и ефикасен инструмент за местното развитие, което заслужава да се реализира на територията на цялата страна", заяви на церемонията в представителството на Европейската комисия в София председателят на Инициативната група в Ардино инж. Изет Шабан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай