Затворнички вече имат бани

До дни ще бъде открито и новото общежитие в Дебелт

 Затворнички вече имат бани | StandartNews.com

 76-те спални помещения в единствения у нас женски затвор, който се намира в Сливен, вече имат самостоятелни бани. На всяка една от лишените от свобода жени са осигурени по 4 кв.метра площ. Това стана ясно при посещението в Сливен на служебният министър на правосъдието Мария Павлова. Тя откри ремонтираните помещения в женския затвор, където излежават присъди общо 223 лишени от свобода жени.

1 093 682 лева от държавния бюджет са вложени в ремонтите. Напълно обновени са 6 клуба по интереси и изградено нова соларна система за отопление, която позволява да се удължат часовете за къпане. "Това е част от политиката на министерството по привеждане на условията в затворите и следствените арести у нас в съответствие с европейските изисквания", заяви правосъдната министърка Мария Павлова. Тя подчерта, че с тези ремонти се отговаря на част от критиките, отправени от европейски институции и правозащитни организации заради лошите условия в местата за изтърпяване на наказания.

До края на годината следственият арест в Сливен ще бъде преместен в сградата на женския затвор, каза министър Павлова. Това се налагало, за да се отговори на изискванията. До дни ще бъде открито и новото затворническо общежитие в Дебелт. Министър Павлова разгледа ремонтираните помещения заедно с директора на затвора комисар Йордан Данев. В Сливен тя съобщи, че във връзка с бягството на затворник от пловдивския затвор са образувани две проверки на инспектората на Министерството на правосъдието и Главната дирекция "Изпълнение на наказанията". Те обаче още не са завършили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай