10:30 ч.

19.06.17

1 мин.

0

2

0

85% от гласувалите искат „Бедечка” да е парк

от редактор Росана Манева |

85% от гласувалите искат „Бедечка” да е парк
Снимка: БГНЕС, архив

Парк или жилищни сгради? Стара Загора реши – 85% от гласувалите пожелаха „Бедечка" да се превърне в уреден парк, а не в квартал.


В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите на общината, което е много под необходимите 40%, за да бъде признато общественото допитване за валидно.


Според кмета обаче си е струвало, за да се разберат обществените нагласи.


„За този квартал всичко е разработено. Предполагам, че ще стане красив квартал. Всички дървета ще бъдат запазени, ще има и много площадки за деца", каза един от собствениците на имоти в района пред Нова телевизия.


„Референдумът не е приет, тъй като нямаше необходимия брой участници", каза секретарят на общината Делян Иванов.


Той заяви, че този казус ще бъде решен така, че да има баланс между различните интереси. „Имаме решение на въпроса. То ще бъде обявено до края на седмицата. Няма да правим противопоставяне на интересите", допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:24 · 19.06.2017
да направим парка във винарово мирчилери могила фен група зелени педераси такива ни водят за носа селяни който избиват комлекси
Потребител · 13:48 · 19.06.2017
20 нереализирани дърти пархуди се ебават с цял град и търсят под вола теленце да плати сметката сега е 2017 година не може да доидеш от село корените жители на стара загора това ще е парк вън като искат парк гора на село от където са но там на село продадоха нивите сега парк им трябвало ужас и всички ние да платим сметката кмете направете парка във винарово
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент