17:05 ч.

17.03.17

1 мин.

0

0

0

67 души дължат 3 милиона данъци на НАП Кърджали

от Ирина Ангелова |

67 души дължат 3 милиона данъци на НАП Кърджали

Белгия поиска помощ заради неплатени налози


Близо 107, 4 млн. лв. от данъчни и осигурителни вноски отчита НАП Кърджали през 2016 г. Ръстът в сравнение с предходната 2015 г. е 116, 2%, съобщи шефът на офиса на приходната агенция Елван Гюркаш. 67 души дължат 3 милиона данъци на НАП Кърджали. От тях 18 са длъжниците по корпоративен данък с над 10 000 лв., а сумата която дължат към 31 декември м. г. е 785 хил. лв. Броят на длъжниците по ДДС също с над 10 000 лв. е 49, а общата сума е 2, 2 млн. лв.текущ дълг. Отчетът сочи, че 76 355 са юридическите и физически лица, които имат просрочени задължения за данъци и осигуровки, както и задължения към външни взискатели като МВР, съд, митница.


Служители на офисът на НАП Кърджали през миналата годишна са изготвили 31 отговора на запитвания на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, а от началото на тази година до момента са изготвени 6 отговора. До момента в офиса на приходната агенция в Кърджали са получени и 19 молби за взаимопомощ от страни – членки на ЕС. „Става въпрос за събиране на просрочия на български граждани, формирали задължения по законодателството на съответната страна, където развиват дейност. Белгия е страната, от която са получени повечето молби", обясни Елван Гюркаш и уточни, че по всичките случаи са предприети действия за събиране на задълженията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент