54-годишен мъж преби до смърт жена си

54-годишен мъж преби до смърт жена си  | StandartNews.com

50-годишна жена е била убита по особено жесток и мъчителен начин в павликенското село Паскалевец. Тя е била пребита до смърт от съпруга си.

Вчера, малко преди 8:00 часа, в полицията в Павликени е получен сигнал, че в двора на къща в село Паскалевец е открито тялото на жена, съобщава Канал 3. Пристигналият на място екип от криминалисти и съдебен лекар е установил, че по трупа има множество травми. Тялото е откарано за аутопсия и по случая е започнало разследване.

Няколко часа по-късно за жестокото убийство е задържан 54-годишният съпруг на жертвата. Установено е, че 50-годишната Веселинка Х. е била пребита през нощта на 12-и срещу 13 юни, като в опит да се спаси е изпълзяла от къщата на двора, където е издъхнала.

Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение срещу Атанас Х. за това, че умишлено е умъртвил съпругата си вследствие на нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът ще остане в ареста за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според прокуратурата, съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Атанас Х. е осъждан.

За извършеното убийство може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай