130 ученици участваха в Спортната олимпиада на Симитли

130 ученици участваха в Спортната олимпиада на Симитли | StandartNews.com

В духа на спорта, по правилата на честната игра, с желание за победа, много приятелство и добро настроение, се проведоха състезанията между учениците от община Симитли. Момчета и момичета от училищата показаха умения и талант в най-популярните игри - волейбол, баскетбол и футбол.

Старт на игрите дадоха мажоретките към училището в Симитли, които заредиха с много настроение и състезателите, и публиката. Приветствие и призив за честна игра и приятелство отправи заместник-кметът Евгения Георгиева.
Волейбол играха младежите от 11-ти и 12-ти клас от гимназиите в Крупник и Симитли. В мача надделяха волейболистите от Симитли,като победиха с 3:0 гейма и си спечелиха място в областните ученически игри.

В баскетбола като по-добри се показаха на терена играчите от Крупник. След тежка битка в оспорван за победата мач баскетболистките завършиха с финалното 40:20 за Крупник. Така те спечелиха първото място в общината и трябва да се готвят за областния кръг на ученическите игри. Отбори от Долно Осеново, Симитли и Крупник играха футбол. В групата 5-7 клас на първо място се класираха футболистите от Крупник. При мачовете на учениците от 8-ми до 10-ти клас Симитли спечели първото място, като надигра с 6:4 отбора от Крупник.

Кметът Апостол Апостолов връчи купите, поздрави за честната игра и спортния дух всички млади спортисти, бъдещи спортни надежди на община Симитли и пожела успех на победителите в областния кръг на ученическите игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай