110 нови автобуса в София от септември

110 нови автобуса в София от септември | StandartNews.com

Столичният градски транспорт ще бъде обновен с 110 нови автобуса. Те ще бъдат доставени през септември, съобщиха от Столична община на нарочна пресконференция.

Автобусите са климатизирани, нископодови, с достъпност за хора с двигателни проблеми, с видеонаблюдение и с мобилен интернет. Те отговарят на най-високия екологичен стандарт ЕВРО6.

Най-големият производител на автобуси в света с годишно производство над 65 хил. автобуса от всички класове и типове двигатели ще достави возилата на градския транспорт. Фирмата е носител на множество престижни награди за иновации, качество и сигурност на автобусите. През 2011 г. дружеството печели наградата Световен автобусен производител на годината на представителното световно изложение в Кортрийк, Белгия, уточниха от СО.

Доставката на 110 единични дизелови автобуса е част от програмата за модернизация на автобусния парк. Избраната офертата е сред тези с най-ниска цена като със спестените средства ще бъдат закупени още 30 нови единични автобуса. През 2014 г. по ОП „Околна среда" бях закупени първите 126 нови автобуса, уточниха от Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай