Номер 1 сме в ЕС по дял на сивата икономика


09:27 ч.

06.04.18

1 мин.

622

0

0

След 5 часово заседание: Осъдиха мъж за купуване на гласове в Плевен

от Калина Александрова |

След 5 часово заседание: Осъдиха мъж за купуване на гласове в Плевен

След 5-часово заседания Районен съд-Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура-Плевен и Йордан Рачев за купуване на гласове.


Делото е проведено по реда на бързото производство, като разследването е приключило само за 5 часа. Със споразумението Рачев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години.Наложено е наказание глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.


Йордан Рачев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 24 октомври 2015 г. в село Крушовица, област Плевен е дал на 5 лица имотна облага - парични суми -съответно 50 лв., 25 лв., 25 лв., 25 лв. и 100 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на кметство село Крушовица.


Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент