Нунев: В област Русе имаме кметове в шест от осемте общински центъра

Нунев: В област Русе имаме кметове в шест от осемте общински центъра | StandartNews.com

В област Русе ГЕРБ има кметове в шест от осемте общински центъра и в 45 малки населени места от общо 67. Това съобщи по време на пресконференция днес областният координатор на партията и народен представител в - Русе Пламен Нунев. Той посочи в присъствието на депутатите Светлана Ангелова и Свилен Иванов, че 64 от общо 158 места в общинските съвети в областта са заети от представители на ГЕРБ.

Това е рекордно изборно постижение, отбеляза Нунев. Той илюстрира думите си с карта на областта, където доминиращият цвят е син. Кметовете на общините Русе, Иваново, Борово, Бяла, Сливо поле и Ценово показаха карти, където населените места бяха оцветени по съответен начин, според постигнатите победи на ГЕРБ.

„След балотажа в неделя се видя, че ГЕРБ утвърждава своето присъствие в 22 областни центъра, т. е. от общо 5181 1227 са на ГЕРБ. В национален мащаб прогнозата е била за 100 кмета, а след вота те са 129", посочи Пламен Нунев. В Русе прогнозата на областния предизборен щаб бе за 4 общински кмета, а сега те са 6 от 8 общини. Постигнати са добри резултати и поетите ангажименти от областния и общинските предизборни щабове към момента са изпълнени, добави областният координатор на ГЕРБ.

Изборите минаха, но като цяло е ясно ,че в национален и регионален мащаб почти всички партии са представени в местната власт. Определено може да се каже, че имаше толерантност и като цяло проведени позитивни кампании. Тук – там имаше „искри", но е нормално за предизборна ситуация, отбеляза депутатът. Относно пропуските в Изборния кодекс, Нунев заяви, че предстои да се направи анализ през идните месеци и да се прецени необходимостта от промени. „Няма как да не се получат конфликтни точки при толкова мащабни избори", обобщи Пламен Нунев.

„Сега общинските съвети и кметовете трябва да започнат активна работа в контекста на новия програмен период. Тук ГЕРБ ще търси дясно мнозинство в общинските съвети, а начинът е да стане с подкрепата на коалиционните партньори в национален мащаб – Реформаторския блок, както и партиите, които подкрепят коалиционното споразумение", каза още Нунев.

Новият кмет на Бяла Димитър Славов обясни, че вече знае за тежкото наследство, което го очаква, когато встъпи в длъжност. Славов обясни, че ще направи всичко възможно вредите за общината да са минимални.

Новият кмет на Сливо поле Валентин Атанасов изрази готовността си веднага да започне работа по проблемите на общината, които не са малко в контекста на наближаващия зимен сезон. Не са малко трудностите и пред новия кмет на Борово Валентин Панайотов, като той очаква подкрепа от депутатите и държавната власт при реализацията на проектите с европейско финансиране.

Кметовете на Русе и Иваново Пламен Стоилов и Георги Миланов декларираха своята подкрепа във всеки един аспект за новите си колеги в бъдещата работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай