Бум от жалби срещу вота в Перник

Бум от жалби срещу вота в Перник | StandartNews.com

Бум на жалби след местните избори в Перник. Искания за касирания на вота заливат Административния съд. Само обжалванията на решението на Общинската избирателна комисия в Перник за обявяване на резултатите за избор на общински съветници са три на брой.

От решението първи обявиха, че са недоволни от БСП. Аналогична жалба чрез ОИК до Административния съд е постъпила и от партия Български демократичен център. Своя жалба срещу това решение е подал също Явор Любомиров Асенов, кандидат за общински съветник от листата на местната коалиция „Реформатори и демократи за Перник". Манипулации в протоколите на секционните избирателни комисии, разминаване в данните между оригинални протоколи и копията им, непрозрачност и като цяло опорочаване на вота са част от мотивите, с които трите политически сили оспорват резултатите.

С подобни мотиви са обжалвани и резултатите от избора на общински съветници в Радомир и Брезник. Първите заседания на новоизбраните общински съвети в шестте общини в област Перник са насрочени от областния управител Ирена Соколова за 9 и 10 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай