БСП внесе жалбата за касиране на изборите за кмет и съветници в София

БСП внесе жалбата за касиране на изборите за кмет и съветници в София | StandartNews.com

Лидерът на на БСП в София и представляващ Местна коалиция "БСП Лява България" Калоян Паргов внесе днес жалбата за цялостно касиране на изборите за кмет на столицата и за общински съветници. Към него се присъедини проф. Михаил Мирчев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Още след първия тур обявихме, че ще внесем жалба за цялостно касиране на изборите за кмет на София и за общински съветници. Основание за това ни дават близо 80% от протоколите, които са поправяни и преправяни в изборната нощ в ужаса на Арена "Армеец", обясни Паргов.

Целият този хаос в Арена "Армеец" беше умишлено създаден. Целта беше да може да се повтори 2011 година, когато някой с чувалено мнозинство донесе победата на управляващите. Хаосът и ужасът сега в Арена "Армеец", който беше създаден с нарочната лоша организация, беше с цел да бъдат манипулирани резултатите. Вотът на софиянци беше жестоко манипулиран! Демокрацията и демократичните устои са в упадък. Избирателната система е компрометирана. Това е видно и от ниската избирателна активност на балотажите. В неделя тя едвам достигна 20%. Някъде дори беше само 13%", обясни още той.

В тридневен срок ОИК трябва да препрати жалбата и преписката към нея в Административния съд. Той от своя страна в 7-дневен срок трябва да насрочи открито заседание и след още максимум 7 дни да се произнесе по случая.

От своя страна проф. Михаил Мирчев внесе и от негово име жалба в ОИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай