20:05 ч.

16.05.18

2 мин.

0

1

0

ПРОУЧВАНЕ: Управлението е укрепило позициите си

от редактор |

ПРОУЧВАНЕ: Управлението е укрепило позициите си

Управлението е успяло да укрепи своите позиции през последните два месеца, съобщава агенция "Медиана" като публикува изследване, свързано с обществено политическите нагласи в страната.


Песимизмът по отношение на бъдещето на страната, както и разочарованието от правителството продължават да са доминиращите обществени нагласи. Но за два месеца те са намалели с 4 процента, отчита агенцията.


Причината е преди всичко в европредседателството и надеждата, че страната ни би могла да извлече практически ползи от него (оптимистичните нагласи за това са скочили с 11 на сто).


Вероятно, за стабилизацията на управлението допринася и умерената позиция на страната ни по "Случая Скрипал" (само 5 на сто смятат, че и България е трябвало да изгони руски дипломати), както и постъпките за преразглеждане на мораториума за АЕЦ "Белене" (54 на сто са за неговото построяване, против - 14 на сто).


Средната оценка на правителството също леко се е покачила - от 3.35 през март до 3.44 през май.


Въпреки песимизма и недоверието към властта няма и желание за смяна на управлението. Предсрочни избори искат 26 на сто, а 46 процента биха искали правителството да изкара пълен мандат.


Партия ГЕРБ е успяла да стопира тенденцията от последните месеци за намаляване на дистанцията с основния си политически опонент. Към момента ГЕРБ води пред БСП с 3.2 на сто. Другите две партии които могат да са относително спокойни при едни предсрочни избори са ДПС и Обединените патриоти. В зоната на потенциалните претенденти за участие в парламента (между 2 - 4 процента) са АБВ и "Воля" на Марешки.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:42 · 17.05.2018
Недейте бе "Медиана" не правете проучвания - народът вижда по-добре, но само 100-ината от нарочената БСП няма да спят цели нощи - не ги унищожавайте - не сега !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент