19:25 ч.

08.08.17

2 мин.

0

17

0
Президентското вето е саботаж на икономиката

За нас ветото, което президентът Румен Радев наложи над промените в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, приет от Народното Събрание на 27. юни 2017 г., е саботаж спрямо цялата българска икономика. Не се случва за първи път. Първоначално го отдадохме на ниска правна култура на юридическия екип на президента, когато беше наложено отлагателно вето върху Закона за концесиите, и то не върху отделни параграфи, а върху целия закон. Това беше, на практика, гилотиниране на една много хубава идея. След това беше намесата в т. нар. "референдум" на Трън. Считаме, че няма нищо случайно. Просто в момента се налага един рекет върху цялата българска икономика, върху българската индустрия. На практика вече става почти невъзможно всякакво икономическо начинание и всякакъв инвестиционен интерес, тъй като т. нар.


"зелени" организации и отделни еколози си запазват правото да обжалват до безкрай


решения, които са полезни за българската икономика. Става дума за големите инфраструктурни проекти, които по никакъв начин не биха могли да тръгнат при сегашната система на обжалвания и изключително ниските такси за този процес. Проектозаконът за изменение на Закона за околната среда предвиждаше инвестиционно решение - такова, каквото е в Гърция, в Испания. Това са държави, които успяха да запазят инвестиционния интерес към техния туризъм, към тяхната инфраструктура. Виждате какви магистрали построи Гърция. Въпреки че при тях, действително, опазването на околната среда е нещо свещено.


Считаме, че в момента


българската индустрия е подложена на безчинство от страна на еколозите


Виджате какво става сега в Добруджа. Там еколозите налагат рекет, спират всякаква икономическа дейност, земеделие, туризъм. Един край ще остане обезлюден, ако няма икономическа дейност. Това ни дава основание да считаме, че има по-дълбок интерес. От такъв саботаж има интерес само опозицията, независимо дали лява или крайнодясна, защото в мътна вода най-лесно се ловят риби. Добрият електорат е този, който е гладен, безработен, без перспективи и това е в интерес на опозицията.


Бяхме при президента на първата среща, там поставихме въпроса за "зеления" рекет, лично аз го поставих. И той беше изключително добре информиран, съобщи, че


знае прекрасно кой финансира тези организации отвън


Това са държави, които имат развит ски туризъм и не желаят в Банско да има ски зона и нашите еколози усложливо работят в тази посока. И изведнъж, както беше информиран, президентът позволи да му бъде вменено задължението да върне и този закон за обсъждане в Народното събрание. Надявам се, че през септември ще влезем в диалог с народното представителство и ще поискаме този закон да бъде прегласуван веднага. Може би първият, който ще бъде в дневния ред, да е той.


Записа Ивета ИВАНОВА


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:19 · 09.08.2017
Истината е, че както трябва да се избегне презастрояването така и трябва да се направят сметки за оптимални приходи. Само човек, който не е ходил да кара ски в Банско през последните 5 г. може да говори, че няма нужда от допълнителни писти. А Швейцария, като основен спонсор на зелените е опасана в писти и влакове. Бога ми имат влак който те качва до върха :), а на Витоша е забранено да се качиш с колата, че плашели животните. Всичко трябва да е добре контролирано и пресметнато, но да се случи.
Потребител · 17:07 · 09.08.2017
Банско няма нужда от повече инвестиции, харесайте си други места - половин стара планина не е защитена територия, има и други планини в западна България!
Потребител · 17:05 · 09.08.2017
Тоя индивид ако му дадат ще застрои всички паркове и земеделски земи, ще ги продаде на чежденци и ще прати децата си в чужбина! Принципа е "след мен и потоп"!Не виждат ли света на къде отива незнам! В Европа ще забраняват дизела, топлоцентралите ще ги ограничават, спират АЕЦ, а наш селски тарикат ще застрои всичко, за някоя кинта!!! Като стане непоносима жега и няма вода, кво ще ги правиш тез пари?!
Потребител · 15:10 · 09.08.2017
Само на мен ли ми се струва,че тези така наречени индустриалци в България ми приличат повечето на селски тарикати, готови с манипулации да откраднат нивичката на бай Пешо с двете магаренца?
Потребител · 12:16 · 09.08.2017
Защо се ровите в биографията на човека,щом казва истинни неща?Вашето не е аргумент.Не е от значение цвета на котката,стига да върши работа.Вие,платените и лумпените,политизирате всеки казус,сякаш много разбирате от политика - настоящи и потомствени "дипломати".Цървули!Нека съседните държави да развиват туризъм,без да пречат на екологията,а ние да строим ветрогенератори,за да се пълнят гушите на мафиотите от всички цветове.А народа - да опъва каиша.
Потребител · 12:08 · 09.08.2017
Тук не става въпрос за комунисти,или не бе,педали.Не политизирайте икономическата страна на въпроса.Верно е,че нашите са псевдоеколози,които служат на чужди интереси.Защо искат да унищожат поминъка на местото население,което от хилядолетия се е занимавало с риболов и земеделие/за Калиакра/,без да пречи на птиците.Защо не премахнат ветрогенераторите,,които са действителната поастност и дават скъп ток?Вие сте лумпени,или платени клакьори на еколозите.
Потребител · 00:53 · 09.08.2017
Фатмака играe по свирката на Рeшeтникова,но мислиа,чe щe сe набалбука!Еколозитe са марионeтки,но комуниститe ощe повeчe!
Потребител · 10:11 · 09.08.2017
@Потребител Явно на теб ти харесва бетонирана България. Или зеленият цвят на парите. Кажи курво соросоидна. Кое от двете
Хахаха · 00:17 · 09.08.2017
То пък едни бизнесмени... С извинение на думата.
Потребител · 22:35 · 08.08.2017
Избираш льотчик получаваш фатмак
Потребител · 10:12 · 09.08.2017
@Потребител А ревахте като бетонираха черноморието. Сега пак няма угода. Искате едни зелени пари и сте готови на всичко за да ги вземете. ДА ВИ ЕБА МАЙКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ГНУСНИ
Потребител · 21:15 · 08.08.2017
Това може да направи само един продажник който е платена подлога на чужда държава..
Потребител · 20:50 · 08.08.2017
Някой си Е И, изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, ако супата ти е гореща, или правилата те правят "нервен" иди и прави бизнес другаде !!!
Потребител · 20:59 · 08.08.2017
@Потребител Rasbrah 4e v Sudan usloviyata sa dobri , naso4i 4oveka natam .
Потребител · 09:17 · 09.08.2017
@Потребител Генчо Якимов Иванов не е някой си ,той е кадър на ДС /потомствен ДС кадър/, изучавал предприемачество в СССР и после трупал опит в братските САЩ и още и още.
Потребител · 10:13 · 09.08.2017
@Потребител ЯСНО. УЧИЛ В СССР ПОСЛЕ В САЩ. С ЕДНА ДУМА -НАГАЖДАЧ
Потребител · 12:20 · 09.08.2017
@Потребител Не си разбрал , любовник е човека ,както е обичал /силно/ една идеология и и е посветил хладен ум и горещо сърце , така е и залюбил друга /или е хванат на калъп/.С две думи нищо ново под слънцето
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент