07:55 ч.

06.09.18

3 мин.

0

14

0
Корнелия като Харун-ал Рашид

Стана известно какво е правила Корнелия Нинова по време на ваканцията си - чела е "Приказките от 1001 нощ". Сигурно е била дълбоко впечатлена от добрия и справедлив халиф Харун-ал Рашид, който като мъдър управник всеки ден се разхождал между хората на пазара, слушал е болките им и пренаписвал заповедите си така, че да ги облекчи. Най-вероятно в този момент Нинова е решила да последва примера му.
Това е една от многото хипотези защо на първия ден от есенната сесия в парламента соцлидерката внезапно обяви, че опозицията яхва тротинетката или велосипеда на недоволството, за да обясни на хората какво им се случва. И да им даде надеждата за по-добро бъдеще с прясно написана от нея нова Визия за България.
Светкавично се появиха две коренно противоположни версии защо го прави.
Едни твърдяха, че 70 000-те хиляди, които напълниха Бузлуджа в края на юли, са й дали политически криле за полет на мисълта към премиерския пост. Още тогава Нинова изненадващо слезе сред електората и под тв камерите близо час даваше автографи на фланелки, шапки и всевъзможни червени аксесоари. Изпращаше поздрави на всяко село и махала, и обещаваше да им отиде на гости. Очевидно сега е решила, че е време да спази обещанието си. И да се увери лично дали това са нейни симпатизанти или фенове на Горан Брегович.
Други твърдяха, че имало лична причина за напускането й. Била толкова стресирана от непрекъснатите нападки от страна на Цветан Цветанов, че предпочитала да се скрие в най-затънтените места, защото само там още нямало кметове от ГЕРБ.
Каквато и да е причината, постъпката й издава двойственост. Хем напуска парламента, хем остава 20-тина нейни хора в него. Донякъде ни напомня за шизофренните постъпки на Радан Кънев в миналия парламент.
"Хей, поле широко...", припяваха червени депутати, които вече са избрани да пътуват с нея в Големия червен автобус и чакат да чуят тежката дума на електора. Дали обаче няма да разберат, че народът не ги иска на власт?
Факт е, че има много хора, които милеят за БСП и гласуват за лявата партия. Но е истина и че откакто Корнелия я пое, тя е тотално дясна и е обвързана с прекалено много хора, които продължават да държат властови ресурси. И подкрепата на селяните с гушкането на козички и овце отдавна не минава за нещо повече от откровен популизъм, който е патент на друга политическа сила. А в обещанията за светло бъдеще вече никой не вярна. Защото управлението на БСП досега доведе само до кризи, банкови фалити и пасти ала "Мария-Антоанета".
И все пак няма нищо лошо Нинова да обиколи страната. Защото заедно с очакваното недоволство заради корупция, местни феодали и мафленски игри, ще се сблъска и с неочакваното за нея доволство от хората за построеното в страната през последните 10 години. Построено с европарите, които бяха спрени докато съпартийците й бяха на власт. Ще има достатъчно време да си помисли как да го надгради и с какви пари. А докато вечер препрочита "Приказките от 1001 нощ" е хубаво да си спомни и другата историческа версия за "Справедливия" халаф. Тази, в която се разказва, че той е паднал от власт след поредното въстание от народно недоволство, което не е успял да потуши.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:45 · 09.09.2018
По-долу може много да сте спорили, но но мен написаното за Нинова ми харесва, защото е истина.
шеф ресторант томпсъ · 07:40 · 08.09.2018
Аз съм шефа на ресторанта томпсън,на британсския вярващ монето мангал британски комунист.И убивам и бия в името на Българската синодна църква на неофит и под закрилата на мвр и бпц.абкя враговете на църквата к слава на бпц и бсп приятели неразделни и ме е срам за кркса ще е толкова смешна,аз съм клуб на споменатата задруга.И войн на пазителите на майката земя бпц и бсп.
Shopeto · 11:26 · 08.09.2018
@шеф ресторант томпсъ Значението на правописът продължава явно да се подценява.
Потребител · 14:57 · 07.09.2018
Ех нинова,нинова-виe нe стe госпога; луга; виe стe профeссор-доцтор-акадeмик по луга.
Прeди 2 дни в парламeнта размахвактe eдна книгка на Антон Тодоров И казахтe чe ГЕРБ са eдна шаика прeступници защото Антон Тодоров e написал това прeди години, но Антон Тодоров e написал И за вас
нeща за които има И докумeнти каква хубава приватизациа стe направили но видитe ли -тои e написал за ГЕРБ истина а за вас-нe истина.Иматe голeми проблeми , нинова-мeнтални проблeми
за вас всичко написано e луга. Виe иматe голиам проблeм-мeнталeн проблeм
Потребител · 06:07 · 08.09.2018
@Потребител Какъв е проблема и - менте или умствен?
Потребител · 23:44 · 06.09.2018
Госпожо Стела Стоянова, за Вас и за други български журналисти, Корнелия Нинова е най-големия враг, а Бойко Борисов и всички около него са прекрасни. Браво.......
Потребител · 05:14 · 08.09.2018
@Потребител Корнелия е враг на политиката на затваряне на очи за шуробаджанащината, кражбите измами , беззаконие от Борисов.Но те БСП могат да Говорят но не и да правят,Борисов прави но само което му е лесно и удобно за него и приближените, но не и за 90 % бедни.
Потребител · 20:40 · 06.09.2018
Приказките са за Малките деца. Няма дори и лоши. Добри са тия които помагат на България да расте като територия. Лоши са тия които вредят на хората в България и на самата държава. На децата може да им се обяснява че, добър е Руснака който помага на България. А Лоши са Ислямистите Сирийци- араби, Негри, които искат да завземат България. Трябва Пълна Забрана да се показват Филми с престъпления, като оня филм- "Да изчезнеш за 60 секунди".
Shopeto · 07:32 · 07.09.2018
@Потребител Два въпроса към коментара ти:
Накъде искаш да България да "расте като територия"?
С какво точно ни помага Рсия? Конкретно, не бла-бла за освобождения и братство.
Бих те питал и колко "негри" познаваш или смяташ че има в България, но то е същото, все едно да те питам дали си ходил на училище и ако си ходил, какво си правил там.
Потребител · 05:09 · 08.09.2018
@Потребител Тези които вредят на самата България и хората и са Българи и то избрани от самия този народ.Ако за донър Руснак се приема тези освободили България през 1878 г, да. за тези Руски правителства от 1944 до 1989 не тези не са добри. Сегашните Руснаци са безразлични към Българите, ако човека е добър няма занчение дали е Руснак, Негър, Германец или Американец.Тези които бягат от война и беднотия се нуждаят от помощ, но помецду им има такива които използват възможноста и не са добри.
Shopeto · 11:20 · 08.09.2018
@Потребител Както сам можеш да видиш, освен да ти сложат палец надолу, друго не им хрумва да кажат по въпроса. Затова ето ти един от мен нагоре, защото си прав.
Потребител · 20:39 · 06.09.2018
Негрите са най- големите измамници. Расизма е Измислица на негрите, които спят дори с животни и затова пренасят всякакви зарази. А Исляма е измислица на арабите.
Shopeto · 07:41 · 07.09.2018
@Потребител Срам и резил за целият българският народ, заради такива като теб!
Едно време хората бяха само прости и невъзпитани, сега започнаха да стават и зли.
Потребител · 05:02 · 08.09.2018
@Потребител Яавно не познаваш негри или черни както и да ги наричаш-Мнозинството са работливи,честни и добри хора.Ако трабва да се сравни ръста на престъпност между Негри и Българи, то несъмнено Българите заемат първо место не само по измами.За информация на това дали живеят с животни това съществува в части на Африка, те живеят до къщата,под къщата или в двора на къщата. Но същотото можеш и да видиш в София, дори и свободно се разкарват животните.А много от тях живеят много по добре от теб.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент