15:07 ч.

18.03.17

3 мин.

0

5

0

Дойде време България да излезе от пашкула

от Иван ПЕТРОВ |

Дойде време България да излезе от пашкула

На 26 март ще се освободим от паразитните партии на статуквото, казва Калинка Ковачева


Калинка Ковачева е национален координатор на гражданско движение "Воля". Родена е на 6 ноември 1968 г. в Банско. Компютърен инженер от Технически Университет – София. Има отлична диплома от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Работила е в Министерството на отбраната. Била е Директор "Корпоративни отношения" и изпълнителен директор на Атлантическия Клуб в България. Участвала е в лидерска програма на Държавния департамент на САЩ – International Visitor Leadership Program. Има успешен PR бизнес. Като консултант по бизнес развитие е допринесла няколкостотин български и международни фирми да навлязат на нови пазари. Ковачева е единствената жена, която е посветена в 96 масонска степен в Израел. Отговаря за Балканите и Източна Европа в редица международни масонски организации.


- Вие сте сред създателите на гражданско движение ВОЛЯ. С какво Ви привлече Веселин Марешки?


- Имала съм шанса да общувам и с предприемачи, и с политици на световно ниво. Не съм срещала друг успял човек, който да се държи по-естествено от Веселин Марешки. Той е визионер, който мисли десетилетия напред и спазва обещанията си. Лидери като него са капитал за всяка нация. Вярвам, че Марешки ще мотивира българите в родината и сънародниците ни в чужбина за ново българско Възраждане.


- "Воля"се различава като формат от останалите политически организации. Защо нямате партийни структури по места?


- "Воля" е модерно гражданско движение на свободни и независими хора с надпартийно мислене. Националният ни експертен екип включва стотици ярки личности, които са доказани лидери в своите професионални области. Никой от нас няма нужда от партия, която да го „бута" в кариерен план. Нито пък имаме намерение да се изживяваме като партийни функционери. Обединява ни волята да бъдем себе си. След 27 години трансформация, дойде време България да излезе от пашкула.


- Какви са приоритетите на "Воля" ?


- Да превърнем България в страна, управлявана в полза на хората, да освободим българската икономика от картелите и монополите, и да преобърнем тенденцията за намаляване на българското население.


- Коя е основната Ви цел?


- Мечтата ни е България да стане най-развитата страна в Европа. Кръгът с точка в средата в логото на "Воля" е символ на човека, който непрекъснато се развива и се стреми към съвършенство. Развитието е хармония между материалното и духовното богатство, и свободата да избираш. Затова нашият слоган е „ВОЛЯ за развитие".


- Каква е, според Вас, най-важната непосредствена стъпка за развитие на България?


- Всеки да упражни правото си на глас. Демократично, със силата на волята си, да се освободим от паразитните партии на статуквото. Няколкото минути или часове, които ще отделим за това на 26 март, са решаващи за качеството на живота ни години напред.


- Как "Воля" ще спечели избирателите си?


- С почтеност и професионализъм.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:48 · 20.03.2017
БОКЛУК!
Потребител · 21:57 · 19.03.2017
ку ку,даитe и лeкарства
Потребител · 08:27 · 19.03.2017
Още една предателка,още една ВЪЛЧИЦА в овча кожа,още една лисица,която една,ще говори,а друго,ще върши.Та нали точно тези тайни общества са унищожителите на света,нали ,,те“ подкупват държавните управници и ги карат да си съсипват държавите и народите.Боже колко много предатели имаме,колко много ,боклук трябва да бъде изметен.
Потребител · 08:25 · 19.03.2017
Още една предателка,още една овца в овча кожа,още една лисица,която една,ще говори,а друго,ще върши.Та нали точно тези тайни общества са унищожителите на света,нали ,,те“ подкупват държавните управници и ги карат да си съсипват държавите и народите.Боже колко много предатели имаме,колко много ,боклук трябва да бъде изметен.
aswe · 08:10 · 19.03.2017
Тези няма дасе задържат в парламента
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент