Дойде време България да излезе от пашкула

Дойде време България да излезе от пашкула | StandartNews.com

На 26 март ще се освободим от паразитните партии на статуквото, казва Калинка Ковачева

Калинка Ковачева е национален координатор на гражданско движение "Воля". Родена е на 6 ноември 1968 г. в Банско. Компютърен инженер от Технически Университет – София. Има отлична диплома от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Работила е в Министерството на отбраната. Била е Директор "Корпоративни отношения" и изпълнителен директор на Атлантическия Клуб в България. Участвала е в лидерска програма на Държавния департамент на САЩ – International Visitor Leadership Program. Има успешен PR бизнес. Като консултант по бизнес развитие е допринесла няколкостотин български и международни фирми да навлязат на нови пазари. Ковачева е единствената жена, която е посветена в 96 масонска степен в Израел. Отговаря за Балканите и Източна Европа в редица международни масонски организации.

- Вие сте сред създателите на гражданско движение ВОЛЯ. С какво Ви привлече Веселин Марешки?

- Имала съм шанса да общувам и с предприемачи, и с политици на световно ниво. Не съм срещала друг успял човек, който да се държи по-естествено от Веселин Марешки. Той е визионер, който мисли десетилетия напред и спазва обещанията си. Лидери като него са капитал за всяка нация. Вярвам, че Марешки ще мотивира българите в родината и сънародниците ни в чужбина за ново българско Възраждане.

- "Воля"се различава като формат от останалите политически организации. Защо нямате партийни структури по места?

- "Воля" е модерно гражданско движение на свободни и независими хора с надпартийно мислене. Националният ни експертен екип включва стотици ярки личности, които са доказани лидери в своите професионални области. Никой от нас няма нужда от партия, която да го „бута" в кариерен план. Нито пък имаме намерение да се изживяваме като партийни функционери. Обединява ни волята да бъдем себе си. След 27 години трансформация, дойде време България да излезе от пашкула.

- Какви са приоритетите на "Воля" ?

- Да превърнем България в страна, управлявана в полза на хората, да освободим българската икономика от картелите и монополите, и да преобърнем тенденцията за намаляване на българското население.

- Коя е основната Ви цел?

- Мечтата ни е България да стане най-развитата страна в Европа. Кръгът с точка в средата в логото на "Воля" е символ на човека, който непрекъснато се развива и се стреми към съвършенство. Развитието е хармония между материалното и духовното богатство, и свободата да избираш. Затова нашият слоган е „ВОЛЯ за развитие".

- Каква е, според Вас, най-важната непосредствена стъпка за развитие на България?

- Всеки да упражни правото си на глас. Демократично, със силата на волята си, да се освободим от паразитните партии на статуквото. Няколкото минути или часове, които ще отделим за това на 26 март, са решаващи за качеството на живота ни години напред.

- Как "Воля" ще спечели избирателите си?

- С почтеност и професионализъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай