22:50 ч.

08.01.18

2 мин.

0

5

0
България като мост между ЕС и Турция

България вече съдейства ефективно за подобряване на диалога между Европейския съюз и Турция и това се вижда. Всичко това, което се случва, е добро, защото никой няма полза от влошените отношения между Европейския съюз и Турция, а също така, бих казал - между НАТО и Турция. Тя е един от най-важните членове на Пакта изобщо, още повече - в тази част на света. И от критична важност за стабилността и за силата на НАТО е Турция да бъде лоялен и пълноценен член на организацията. Това не бих казал, че беше безспорно през последните месеци и следователно всяко подобряване на отношенията между Турция и западните страни трябва да бъде приветствано.


Страната ни върши много хубава работа в момента


България и Турция демонстрираха единство по време на откриването на храма "Свети Стефан" в Истанбул и това е съществен принос за двустранните отношения с Турция, които общо взето през годините са били в доста добро състояние. Даже при комунизма отношенията между България и Турция не бяха чак толкова лоши. Така че това е една хубава традиция и е добре, че се спазва.


Дай Боже, да не останат на това ниво нещата и да продължат положителните тенденции.


Ясно е, че скоро реално Турция не може да влезе в Европейския съюз. Но това не значи, че не трябва да се развиват отношенията. Анкара може и да не може да се присъедини към съюза, но една огромна част от външната й търговия е с ЕС и бих казал, че една не малка част от външната търговия на ЕС е с Турция. Така че отношенията могат да бъдат добри


и без Турция формално да става член


Не виждам в най-близко бъдеще Турция как може да стане член на ЕС. И самите турци не виждат тази перспектива.
Френският президент Еманюел Макрон го каза също - скоро Турция няма да стане член на ЕС. Даже досега имаше лицемерие в тези отношения, всички казваха - ами дайте, сега ще преговаряме. Скоро Турция няма да е член на ЕС, но това не пречи на добрите отношения.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

123 · 10:55 · 10.01.2018
през мостовете само се минава и никой не спира. Дано поне да сложат такси за преминаване през моста.
Потребител · 16:59 · 09.01.2018
Еврогейските тикви мразят мюсюлманите, не ги искат на територията си, но се нуждаят от гастарбайтери. При условие, че Турцию е изолирана, откъде ще ги доставят, освен от циганските Балкани. България и Румъния, до голяма степен, запълниха дупките, но пробойните са многобройни. Те затова са разните маймунджулъци за приемането в ЕС на Сърбия, Македония, Албания и тем подобни мангасари, оказали се в континента Европа. От своя страна турците също помагат на западните си партньори, като им праща от своите бежанци, които за нищо не стават.
Потребител · 16:10 · 09.01.2018
Честно умирам от смях. Този човек е професор???, колко хумус има в тази страна....¿
x · 13:29 · 09.01.2018
СТРАХОТНА ПРИЛИКА С ЕДИН ГЕРОЙ НА ДЕНЯ...Я СИ ПОМИСЛЕТЕ КОЙ Е ГЕРОЯТ...???
Потребител · 04:39 · 09.01.2018
ТОЯ НЕ СПРЯ ДА ЛИЖЕ ЗАДНИКА НА ОНЯ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент