09:00 ч.

17.02.17

2 мин.

0

20

0
СЕТА ни дава достъп до нови пазари

България никога не би могла да договори сама такива условия


Търговското и икономическо споразумение между Европейският съюз и Канада (СЕТА) ще демонстрира, че ЕС, въпреки всичките кризи, може и е в състояние да сключва големи споразумения от името на страните-членки. Канада е най-близкият до нас партньор – както икономически, така и културно и политически. Тя е „най-европейската" страна извън ЕС. И ако Европа не може да сключи споразумение с Канада, то тогава с кого би могла да го направи ? Второ, това споразумение ще покаже, че световната търговия, заплашена от сянката на Тръмп, продължава да намира защитник в лицето на Европа. ЕС е политическото образувание, което защитава отвореността, свързаността и ползите от търговията. За България споразумението СЕТА има две най-важни страни. Първата е, че то дава достъп до нови пазари на българския бизнес, включително и на малкия бизнес. Такива условия страна като България никога не би могла да договори сама. Канадският пазар е много голям и това, според мен, не трябва да плаши, а да подтикне българските предприемачи да се поинтересуват от конкретните възможности, които споразумението дава. Освен това СЕТА не нарушава европейските стандарти за безопасност на храни и стоки. Тези стандарти могат да бъдат променени само от Европейския съюз. Нито едно споразумение с друга страна не може да ги промени. Така че митовете за това как щели какви ли не опасни неща да последват от СЕТА, са поредното плашило , което се използва в българската предизборна кампания. А в останалата част от ЕС – от крайнолеви и антиглобалистки формации. Споразумението ЕС-Канада е прозрачно и до този момент не знаем нито един български депутат, евродепутат или политик да е изразил някакви съображения по същество по време на неговото преговаряне и във времето преди гласуването му в Европейския парламент. Фактът, че ЕП гласува с над 400 гласа „за" срещу само около 200 „против" показва, че ЕС наистина е в състояние да защитава своите икономически интереси, да създава нови работни места. България също е сред страните, които са увеличили износа си през последната година. Ето защо такива споразумения категорично са от полза.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:24 · 20.02.2017
За такива любители на ГМО ,Бусманци и Орландовци им се струват като Канада и си мислят,че живеят там. Жалък добитък
Потребител · 12:16 · 20.02.2017
Тази платена тъпанарка дори и за таковане не става,а заема пост.,а най-напред изказалия се против Русия злобен добитък-помияр е не за лагери,а за каторга.Този малоумник,дето обвинява другите,е явно не само алкохолик,но и дрогиран гадняр,който не може никой да го търпи и няма семейство и приятели/истински/,а само братя по тъпоумие и злобарство.Нещастник.
Потребител · 01:02 · 19.02.2017
Кой те е закопал бре , петко. От 89 година сме демокрация. Защо не се изкопа досега? 27 години се изкопаваш и само осрания ти гъз е навън, защото само пръдни пускаш. ГМО да не влиза в България. Образовайте се и се борете.
Потребител · 10:57 · 18.02.2017
Водата - най-добрия диуретик - виж на http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2016/06/vodata-naj-dobriq-diuretik.html
Потребител · 08:57 · 18.02.2017
Към тази грозотия: На тeб ти плащат да пишeш лъжи и заблуждаваш хората, но на мeн никои нe ми плаща да чeта твоитe простотии. Глeдаи си там офисчeто в Англия и нe сe мeси тук в България, прeдатeлко жалка!
ЦОЛЕ · 08:55 · 18.02.2017
Може пък от ге ме отата и хормоните да се модифицираме и да станем народ
Потребител · 07:11 · 18.02.2017
хората И'м отварят врата които му сe работи да работи да пeчeли тe нe, научeни са да вкават боклуци смподкупи на митницата да убиват българитe И да сe тъпчат като въшки това изнася на ломунягитe да държат И ножа И хляба а нормални фирми да нямат достъп до нас , на тях чe нe И'м сe напъва да изнасят като можe да кръвосмучат тука чe e по лeсно
Потребител · 07:40 · 18.02.2017
@Потребител Елементарен си. Не се напъвай
Потребител · 17:50 · 18.02.2017
@Потребител крадeца сe позна И сe обади мръсна фeодална комунистичeска паплач
емигрант · 16:12 · 17.02.2017
Другарко......................Има български стоки в Испания и Португалия...Ракия, паста за зъби, сирене нашенско, но скъпичко. В Израел имаме стоки от мебели, детски играчки, м. конфекция и дамска конфекция. В Италия в Карефур имаме обувки и панталони.Защо не и в Канада ,другарко? В Русия нямаме, но те не заслужават.Тъи са и неграмотни, като тебе, другарко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Потребител · 07:14 · 18.02.2017
@емигрант съвсeм чeстно И сeга си пия българско вино в канада послeдния път дажe бeшe свършило та трябвашe да взeма фрeнско. Ама има нашe сръбско грътско макeдонско каквото си искатe ама няма много зибор само домeин боляр
Потребител · 16:04 · 17.02.2017
Ей....какви сте болшевики.Казват ви изгодите, вие недоволствате. Добре. Спирайте търговията с Канада и Китай. , няма Тайван....... Няма САЩ, няма ЕС, няма Китай. ТЪРГОВИЯ само с Путин. Хайде де.Тия ще ми казват какво да правя.
Потребител · 07:41 · 18.02.2017
@Потребител ИЗТОДИТЕ НЕ СЕ КАЗВАТ.ИЗГОДИТЕ СЕ ОБСЪЖДАТ ОТ ГРУПА ИКОНОМИСТИ.
ПРИМЕР - ВСЕКИ КОЙТО ПРОДАВА НЕЩО КАЗВА ЧЕ ГО ПРОДАВА " ИЗГОДНО " ДА ДЕ. АМА ЗА КОГО
Потребител · 12:44 · 17.02.2017
Въпросът е какво ще изнасяме.Понеже ние собствени Ние собствени търговски марки, подобно на финландската "Нокиа" си нямаме. Такива са ни "предприемачите". Те богатеят за сметка на продажбата на България и интересите на българите. Имаме в повече и на ниска цена цигани и продажни крадливи политици, обаче по предварителни сведения такива не се търсят в Канада.
Потребител · 12:36 · 17.02.2017
Нека тази българомразка да каже колко български стоки е видяла в ЕС, САЩ или Канада. Аз в момента съм в Германия ( не сам емигрант) била сам и в други ЕС страни, САЩ. Нарочно търся и никаде не намирам БГ стоки, дори и вино. Но за сметка на това навите магазини и Западните търговски вериги у нас са заляти с техни стоки. Така че: кой печели и кой губи. Те убиват и малкото останало производство у нас.
Потребител · 14:30 · 17.02.2017
@Потребител Аз ще ти кажа. Изнасяме шоколади своге на цени по 25 евроцента парчето -крайна цена в магазин. Т.Е. 50 стотинки. А на нашите си хора го продаваме по 1,40. Нека веднага им обявим бойкот. Никой да не им купува стоките. Друго нищо не изнасяме освен капитали. Във вид на пари и хора образовани .
Потребител · 12:23 · 17.02.2017
Автора на статията е на хранилка при Сорос.
Потребител · 07:16 · 18.02.2017
@Потребител ти си на хранилката на психиатрията аз ти плащам хапчeтата
Потребител · 07:43 · 18.02.2017
@Потребител ПИДОРАСТЧЕ НЕДОКЛАТЕНО. БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА 27 МЯСТО ПО РАЗВИТИЕ СПОРЕД ООН. ПАК КАЗВАМ. СПОРЕД ООН. СЕГА Е НА 97 МЯСТО. ДА СЕ СЕРА НА ЧИФУТОДЕМОКРАЦИЯТА. КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО НЕ КОМЕНТИРАЙ. СИГУРНО СИ БИЛ В ЗАДНИКА НА МАМА СИ. ДА ТЕ БЕШЕ ИЗСРАЛА С КАПУТА ВМЕСТО ДА ТЕ РАЖДА
Потребител · 18:08 · 18.02.2017
@Потребител изрод психясал ти ако си завираш бутилки водка. В разцeпeния задник други нe са като тeбe, ваща eмана рашка скапа соц лагeра както много добрe всички знаят а нащe крадливи комунисти eбаха маиката на българия като плъховe в послeдствиe.а сeга като сe напъватe да ни върнeтe към вeликата рашка помнeтe сeга нe e интeрнационализъм сeга e крадлив руски импeриализъм с путин убиeца начeло така си eби маиката алкохолик мръсeн И си заври в задника 27 място по оон защото виe ни закопахтe И тъпитe ви рашки
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент