Опасният капан на джендър лъжите - Коментар - Стандарт Нюз


22:05 ч.

26.01.18

3 мин.

0

40

0
Опасният капан на джендър лъжите

В последната седмица обществото в България бе скандализирано заради намерението да се ратифицира Истанбулската конвенция, засягаща общочовешки християнски ценности, в ущърб на българския народ. Това доведе до бурни реакции на известни културни общественици, обикновени граждани, като в това се включиха и духовните старци от Светия синод. Фактът, че реакцията бе така бурна и все още не заглъхва, е заради това, че се прави опит на обществото да се наложи нещо, което е непознато, а и противоречи на народопсихологията му.


За това как обикновен човек реагира, ще ви дам пример отпреди няколко дни, когато попаднах в едно софийско село, където провокирах една близо 80-годишна жена с въпроса каква е. "Е па я съм женче, а мойто е маж". И тук искам да попитам къде е т.н. "трети пол"? Кой е той? Къде вирее? Кой го създаде?


Някои се стараят да оприличат "третия пол" с тези, които имат различна сексуална ориентация. Да бъдат официализирани. Но дали е така или това е една добре обмислена заблуда за узаконяване на неща, които биха довели до още по-голям разпад на човешките ценности. Вносителите започнаха да се оправдават с некачествения превод на конвенцията, как това била основната причина за промяна на смисъла й. Но това е поредният опит да ни пробутат нещо постфактум. Както твърди проф. Михаил Константинов, в опита да се вкара между капките конвенцията прозират три лъжи - липсва обяснителният доклад към нея, прикриване на контролиращия орган, който ще следи за стриктното й изпълнение и това, че към нея не могат да се правят възражения и изменения. Без съмнение авторите на конвенцията отдавна подготвят почвата за "третия пол", създавайки теорията "джендър".


Преди близо 60 години започват първите стъпки в това направление, впоследствие пропагандирани от една доказана лесбийка Джудит Бътлър.


Искам дебело да подчертая, че нямам никакво негативно отношение към тези, които са с различна полова нагласа. Напротив, има такива, с които съм бил в пряк контакт и съм останал с отлични впечатления като личности. Дълги години съм бил колега с Атанас Свиленов, изключителен ерудит. За старите софиянци ще припомня две личности, които бяха известни с пристрастието си към другия пол. Христинката, който бе тих, възпитан и ненатрапващ на околните присъствието си, или Чиби, фризьор на площад "Славейков". Хора с променено мислене и психика, но без опити да налагат възгледите си на обществото. А днес сме свидетели на гей паради, на лесбийски изцепки и опити за скандализиране. Защо трябва да ни се налага да следваме техния живот ? А с Истанбулската конвенция се цели точно това, да се утвърди като норма на обществото.


Колкото до това, че с нея се налага защита на жените от насилие и извращения, това е само претекст. Нали имаме Конституция, нали имаме органи, оторизирани със защита правата на човека. Защо издевателствата над жените - побой, наранявания и убийства растат? Защото няма мотивация и желание да отстояваме това, което е законово уредено. Къде са полицията, прокуратурата, съдът? Къде са гражданските организации? Къде са НПО-та, спонсорирани от американски и европейски грандове? Няма ги!!! Защото за последните е политика да пригласят за всичко това, което ни се налага.


Намериха се и такива, които реагираха остро на намесата на Светия синод в този проблем. Ако те, духовните старци, не вземат отношение по такъв проблем, който касае целостта на нацията, кой - НПО-та ли ще го направят. Иван Костов с менторския си тон се изцепи и обвини Светия синод в продажност, обяви го за "заплаха за националната сигурност". Архиереите били проводници на руската антиеврейска пропаганда. А Манол Петков, един от членовете на Националния съвет на "Да България" ги нарече "духовни архионисти". Тези, които с постъпките си и мъдростта си запазиха българския дух и винаги са били носители но човечност, благост и духовен мир, бяха заклеймени !


Много показателно е и това, че основните религиозни общности у нас се обявиха против ратификацията, което подсказва, че с налагането на "джендър" идеологията, те са наясно с вредите, които ще последват от приемането на Истанбулската конвенция.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:02 · 07.02.2018
Hey, Glupak PRIMADONOV, GENDER E POL NA BALGARSKI BE.
PEDERAST SMOTAN!
Njama li balgarski dumi za was jurnalistite, da wi eba v gaza kretenite dolni?
Потребител · 19:31 · 12.02.2018
@Потребител ти клавиатурата на български се научи да си сменяш, че с тая шлякавица...
Потребител · 17:50 · 28.01.2018
Ще бъдете гипсирани от сикиджийските муабети на Дядо Осман, който ще ви вкара в света на приказките от 500 и една нощ. продължени от хамалските подмятания на Дядо Иван и Хер Швайн, за кавалите в "Чичо Томовата колиба". Кароче, Общоевропейският бардак вече си има "професионалисти" от класа.
Потребител · 19:33 · 12.02.2018
@Потребител И какво те засяга теб лично? Тайни копнежи?
Потребител · 17:40 · 28.01.2018
Откакто "Българоубиецът" трупяса бугарина, завалията съвсем изчезна от страниците на житието, битието. Но, ако искате да научите някоя клюка за него, наминете към Околовръстното на Историята. Съзвездие от сутеньори ще ви разкажат пикантни истории за нашия "велик" герой. Сладкодумни ромеи, кумани, татаро-монголи, сърби, маджари, арнаути, ще ви шашнат с изтънчените, джендърски мурафети на хилядолетната шърфънтия.
ФАКТ · 08:08 · 28.01.2018
НЕ САМО ТРЕТИ ПОЛ, ВСЯКАКВИ СОЦИАЛНИ ГРУПИ МОГАТ ДА СЕ УЗАКОНЯТ
Потребител · 19:35 · 12.02.2018
@ФАКТ Педофили не може
Потребител · 12:00 · 27.01.2018
Притеснява ме некадърният преводач, който е превел думата „gender“ на английски, „genre“на френски като „ПОЛ“. Всъщност и на двата езика думата за ПОЛ е „SEXЕ“, а Gender и Genre означават РОД - мъжки и женски Във френски език има и неопределен род, а в по-богатия български съществува уникалния „среден род“, различаващ се от „среден пръст“ за невежите.
BarakBaghdadi · 15:31 · 27.01.2018
@Потребител gender
noun
1.
the state of being male or female (typically used with reference to social and cultural differences rather than biological ones).
"traditional concepts of gender"
2.
GRAMMAR
(in languages such as Latin, French, and German) each of the classes (typically masculine, feminine, common, neuter) of nouns and pronouns distinguished by the different inflections which they have and which they require in words syntactically associated with them. Grammatical gender is only very loosely associated with natural distinctions of sex.
BarakBaghdadi · 15:37 · 27.01.2018
@BarakBaghdadi https://en.wikipedia.org/wiki/Gender
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80

Още "преводачо"?

Учудващо много хора не могат да разберат за какво иде реч, а тъпата Курнелия иска референдум да прави! Не държава а цирк с участници с ниско IQ :-)
Потребител · 11:58 · 27.01.2018
От дотук прочетеното виждам че педерастията става все по голямо заболяване в България. За съжаление
Потребител · 19:15 · 12.02.2018
@Потребител защо за съжаление? ако си хетеро, имаш по-малко конкуренция, ако си хомо - повече избор. какво те бърка кой къде си бърка и с кого? Ааааа... притесняваш се да не намалее порното? няма страшно бе човек, докато има Чикиджии, ще има и порно
Потребител · 11:29 · 27.01.2018
Бягай при "братушките" след като евросъюза и ценностите му ти пречат. Онези диваци жив ще те изядат.
Потребител · 11:50 · 27.01.2018
@Потребител ТЪПИР НЕДОЕБАН. АКО НЕ БЯХА ОНЕЗИ " ДИВАЦИ " СИГУРНО ЩЕШЕ ДА ПРАСКАШ ОЩЕ ЧЕЛО В ЗЕМЯТА И ИМЕТО ТИ ЩЕШЕ ДА Е ОРХАН. ИЛИ МЮМЮН. СХВАНА ЛИ ПИДОРАЗ ГНУСЕН
BarakBaghdadi · 13:25 · 27.01.2018
@Потребител Добре де, Ердоган и Путя са първи дружки вече, това никак не се вързва на опроните ти точки. Защо продължаваш да наливаш руснаците, като те продават ПВО на Турция и заедно прецакват кюрдите, вечният враг на Турция? Ти продължаваш хем да величаеш турският аскер, хем за всичко Путя ти е виновен, нещо не се вързва, на автопилот ли си?
Потребител · 19:40 · 12.02.2018
@BarakBaghdadi Леле... “Путя"... Защо не минете направо на "любими"...
Шеф · 10:56 · 27.01.2018
Платените тролове си личат.Как се появи мнение,различно от това на дебилите,веднага реагират троловете.Ей,тролчета,за жълти копейки ви разпорват гъзето,ей.
BarakBaghdadi · 11:25 · 27.01.2018
@Шеф Турски манаф, вземи си затвори разпореният анал, че осмърдя всичко! Знаем къде педерастията е масов спорт, вицове има за Анадола :-)
Потребител · 19:29 · 12.02.2018
@BarakBaghdadi леле колко си зъл
Шеф · 10:32 · 27.01.2018
Ами напуснете Европейския Съюз като сте толкова ербап. Гушнете се открито с Путин ,ще цъфнете и вържете .За какво ви е този педерастки Евросъюз, бе , хайде на изток, и живуркайте в кочината,оваляйте се в лайната и грухтете доволно.Ей, кеф,а!
Потребител · 11:36 · 27.01.2018
@Шеф Хич не се хаби да им обясняваш. Плюят по Европа и Турция, но всички ходят там на почивка, купуват Европейски стоки, не висят на опашка за виза.....абе прост народ, който забрави мизерията.
Потребител · 11:56 · 27.01.2018
@Потребител Стоката на европе педераст е изработена. Тя е нещо материално. Педерастията е болест. Поне така се водеше докато педалите превзеха властта в европа и я извадиха от списъка с болести. Но тя си остава като такава в Библията. Праскай се колкото си искаш в задника на воля. Но да искаш от обществото да обучава в това децата вече идва много. Ще дойде време като в ислямските държави ще ви хвърляме от високи сгради
Потребител · 18:10 · 07.02.2018
@Потребител Kato ti go napraskat v gaza shte zapeesh druga pesen kato wsichki ostanali pederasti.
opitaj!
Шеф · 10:24 · 27.01.2018
Абе отворковци,защо Турция,Сърбия,Унгария,Грузия са ратифицирали конвенцията ? Много сте лесни за манипулиране в путинизирана България,ей.
Потребител · 10:38 · 27.01.2018
@Шеф Педал. По същият начин утре ще заявиш - Аз как лапам пишки защо и ти да не го направиш. Това че в някои страни са намерили педерасти във властта и успяха не значи че и тук трябва да се гласува
Потребител · 19:45 · 12.02.2018
@Потребител Кой какво "лапа" няма какво да те интересува. Нарича се "private life".
Потребител · 11:32 · 27.01.2018
@Шеф Българскот общество е архаично и недорасло за цивилизования свят. Дай му на бай-Ганя да плющи лук и ракия, да пърди и да се уригва и така да демонстрира мъжкарство.
Потребител · 11:53 · 27.01.2018
@Потребител Според теб цивилизован свят е мъж да го напраска в задника на друг мъж. ЕЕЕ. МНОООГО СИ ЦИВИЛОЗОВАН БЕ ПИДАЛ
Потребител · 20:33 · 27.01.2018
@Потребител Цивилизованият мъж е преди всичко грамотен, а не като теб: "ЦИВИЛОЗОВАН", "ПИДАЛ". Че и с главни букви си ги написал, че да ти лъсне още по добре недоучеността.
Потребител · 09:56 · 27.01.2018
Нe на Европeъската пeдeрастия , на балканитe смe мажe на сeвeр са пeдали,лeсбиъки и травeстити
Потребител · 09:27 · 27.01.2018
Не ме интересува кой за каква се мисли.Просто не им обръщам внимание но да прокарват тия неща в образователната система ме вбесява.Тези от Евро съюза са по лоши от комунистите
Потребител · 09:22 · 27.01.2018
Aman ot pedarasi nagada4i i komuniski v gerb
Потребител · 22:57 · 26.01.2018
Гледал съм анимал планет и други предавания за животни и никога не съм виждал мъжко животно да ебе друго мчъжко животно. Оказа се че при животните има повече морал отколкото при педерастите
BarakBaghdadi · 23:18 · 26.01.2018
@Потребител Аре ве!
List of mammals displaying homosexual behavior
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mammals_displaying_homosexual_behavior

Лошото е, че такива примати коментират, без да си имат идея за какво става реч. Джендър кяма нищо общо със сексуалната ориентация. Кто цяло джендър идеята е страшно по-деструктивна от педерастията, която винаги е съществувала.
Потребител · 05:16 · 27.01.2018
@BarakBaghdadi Ей педал . Явно ти ги разбираш нещата
BarakBaghdadi · 11:23 · 27.01.2018
@Потребител ОК, педал съм, щом мога да чета и имам повече от две гънки. По-добре педал от колкото дебил...
Потребител · 11:51 · 27.01.2018
@BarakBaghdadi Кяажи с твоите две гънки каква е разликата между педал и джендър. Нали си умник. Или искаш да адвокатстваш на педалите понеже както се изразяваш джендърите били по- лоши. т.е. педалите са добри.
BarakBaghdadi · 12:52 · 27.01.2018
@Потребител Педалите ги има от как свят светува, тук надявам се ще се съгласиш с мен.
Джендър е нова теория, която твърди, че човек не се ражда мъж или жена, а може да се самоопредели както си иска, може да не се определи въобще т.е. неутрален джендър.

Гейовете не твърдят, че са жени, а харесват собственият си пол т.е. мъже, анадък?

Разликата е очевидна, трябва да си много кух за да се нуждеаш от допълнителни разяснения...
Потребител · 18:09 · 07.02.2018
@Потребител Gluposti ebat se na porazija.. Opitaj, shte ti haresa!!
Потребител · 19:27 · 12.02.2018
@Потребител мери. опитах. хареса ми. и от онаниране се ослепява. намали го.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент