07:00 ч.

15.08.17

2 мин.

0

5

0
Много шум срещу шума

Работа за вицепремиер ли е да спира музиката в дискотеките


Много шум заради едни дискотеки, които по презумпция са шумни, се вдигна тези дни. Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, които завършиха със затворени заведения и арестуван ди джей, предизвикаха бурни реакции. Възмутиха се посетителите на заведенията в Слънчев бряг, известен като купонджийското място на България. В една от дискотеките Симеонов беше освиркан с обидни възгласи и призиви за оставка. Скочи и бизнесът, който си го каза в прав текст: ако искате курортът да стане пенсионерски, кажете ни, пък ние ще решим дали да се изнесем от там, или не. Да не говорим за реакциите в социалните мрежи за похода на Симеонов, които клоняха повече към "Разпни го", отколкото към "Осанна". Вицепремиерът беше осмян и с редица колажи, а в един коментар находчиво беше наречен "Рицар на тишината".


Нека да е ясно


никой не е против правилата и тяхното спазване


Едва ли някой ще се противи, ако в курортите има ред, който гарантира пълноценно и приятно изкарване на ваканцията. Въпросът е по този начин ли трябва да бъде въдворяван този ред? И работа на вицепремиер ли е да ходи и да мери колко е шумът в едно или друго заведение? При това - с показни акции, които настройват негативно и гости, и собственици на хотели и заведения. Какво ще стане, ако и други министри последват примера му? Току виж МВР шефът започне лично да спира шофьори за проверка на документите, а колегата му от здравното министерство връхлети в някоя операционна зала и реши да сложи упойката на пациента...
Да не говорим за разделението, което създават действията на Симеонов в обществото, и настроенията, които провокират.


Не е минало много време от едно друго такова разделение


предизвикано от действията на Симеонов - когато преди предсрочните избори спираше със сила на границата изселници от Турция, желаещи да гласуват. И дълго след това кадрите с бабата, която беше бутана и дърпана от неговите хора, вървяха по наши и чужди телевизии.


Но да се върнем на казуса със Слънчев бряг. Не е ли по-добре вместо лично да се появява начело на "щурмови отряди", както находчиво ги бе определил някой, Валери Симеонов да се погрижи системата да е смазана и по веригата всеки да си изпълнява задълженията и да спазва правилата. Тогава няма да има нерегламентирани действия и ще спре бутането на рушвети на чиновници, за да издадат едно или друго разрешително. В противен случай ще си я караме постарому и ще остане само легендата за това как, вдигайки шум, някой се опитал да надвика шума. Или, както е казал полският сатирик Станислав Лец - ако не си Шекспир, не вдигай много шум за нищо!


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:34 · 16.08.2017
А защо министрите да не вършат и такава работа? Така ще има представа какво се случва на всяко едно ниво от неговото министерство.
Потребител · 21:10 · 15.08.2017
Авторчe, да тe eба и у чалгаря...надуваи си музиката в Надeжда. Сeляния по курортитe нe искамe. Плащат ли ти "бизнeсмeнитe" или си на "бяло сладко" от тях?
Потребител · 18:17 · 15.08.2017
Някой знае ли какво е дискотека
Нещо много по различно от чалготека
Много шум за какво
Да ви имам проблемите
Страната се разпада и разграбва а те някакъв мишок който даже не е и музикант му били взели транзисторчето
Нормални хора има ли още
Потребител · 15:53 · 15.08.2017
а защо след като на всички тези бизенесмени им е известно при какви условия работи музиката и как и колко данаци трябва да плашат - не го правят. не можеш да им отнемеш апаратурата в 5 сутринта когато са спрели музиката и скрили парите.
Потребител · 08:26 · 15.08.2017
Важното е да се спрат издевателствата над почиващите от страна на ресторантьори,хотелиери,диджеи,чалга певици
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент