06:35 ч.

17.07.17

2 мин.

0

16

0
Европа отново протяга ръка към Турция

Заедно ние можем да постигнем много повече, отколкото поотделно


До момента си спомням много добре, как преди една година, рано сутринта, по време на срещата на върха Европа-Азия в Улан Батор, Монголия, получихме съобщението от Турция. Изображенията на атакувания парламент и ранените цивилни лица като с нажежено желязо се врязаха в паметта ми. Още през нощта и дори преди да стане ясно, какъв ще е изходът от този опит за преврат, аз, заедно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и върховния представител Федерика Могерини, от името на Европейския съюз,


осъдихме тази атака срещу демократичните институции на Турция


Бяхме и оставяме заедно с Турция, особено в трудни времена.
За Европейския съюз е много важно нашите съседи да бъдат държави, които са демократични, стабилни и с успешни икономики. Ключов момен при всички наши действия са интересите на турското население. Искам да видя една Турция, която се приближава към Европа, вместо да се отдалечава от нея. Ето защо ние положихме всички усилия, за да изградим основите за либерализирането на визовия режим и за задълбочен митнически съюз, ако такова е и желанието на Турция.
При това трябва винаги да е ясно едно: който иска да се присъедини към Европейския съюз, той се присъединява към един съюз на общи ценности. С принципите на един такъв съюз, където се гарантират правата на човека, свободата на медиите и върховенството на закона, в никакъв случай не е съвместимо, например, когато световно известен журналист като Дениз Юджел е задържан в продължение на няколко месеца без предявяване на обвинения. Ако Турция въведе смъртното наказание, турското правителство окончателно ще затвори пътя към членство в ЕС.
По тези и други въпроси с президента Ердоган


провеждам открит и понякога бурен диалог


При последния ни разговор през май останах с впечатление, че той търси сближение, а не отдалечаване от Европа. Споразумяхме се прогресивно да задълбочим съвместната работата в областта на енергетиката, сигурността и борбата с тероризма. Заедно ние можем да постигнем много повече, отколкото поотделно. Ние вече доказахме това успешно при кризата с бежанците чрез споразумението за бежанците между ЕС и Турция. След влизането му в сила броят на преминаващите от Турция към Гърция бежанци намаля с 97 процента. В същото време от април 2016 г. насам организирано прехвърлихме повече от 7600 сирийски бежанци от Турция в Европейския съюз и подкрепихме бежанците в Турция с проекти на стойност 1,6 милиарда евро до момента.
В една прагматична пътна карта за следващите дванадесет месеца ние определихме как ще работим съвместно във всички тези области. Убеден съм, че чрез малки стъпки може да се постигне нещо голямо. Една година след опита за преврат в Турция Европа отново протяга ръка към Турция. По този начин Европа ясно обозначава своята позиция. Сега очаквам от Турция ясно да признае европейската позиция и да вземе присърце основните европейски ценности.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:11 · 20.07.2017
Кога ли и този Юнкер ли е Кадет ли е,ще го съдят за далавери и корупция отново,както навремето беше разследван..И тоя,с менторски тон ще ми бъде пример за честност и морал?Боклук и демагог.А про западните мекерета в България,да джавкат и повръщат!Добитъци дебилни.
Потребител · 12:05 · 20.07.2017
Пишещия с главни букви е прав!А тези,на които още им се привиждат болшевики и такива,които лъжат,че Европа наляла пари у нас - са късогледи тъпанари,които искат да изопачат истината.Българския народ беше готин - високо образован,работлив,толерантен и интегриран,но наистина западните педали,без свястна ценностна система го опростачиха,с помощта на крадливите марионетни 'демократи"И го направиха "лош мат'риял".Западните малоумни клакьори да го духат!
Потребител · 11:51 · 20.07.2017
В ислямските държави не може да вирее демокрацията.Там има или диктатура,или хаос.Дано САЩ да са го осъзнали/и ЕС/.
Потребител · 13:20 · 18.07.2017
То маи по по пeдал от тeбe няма,ти дeто пишeш с главнитe букви.
Поблeма ти e всe някъдe.от тъпия български народ какво очакваш?
4удeса?
От eдна нeвeжа,крадлива,завистлива нация ти очакваш благополучиe,всичко става с много труд,а нe с празни приказки.
За съжалeниe Булгария e обрeчeна.когато вакума сe образува Турция сама щe влeзe да го запълни
Потребител · 15:39 · 17.07.2017
Тук очевадно има болен човек който трябва определено да посети психиатър преди да е станало късно и да се превърне в новината на деня!Бог да ни пази от такива хуманоиди пълни с толкова омраза към себеподобните и инакомислещите!!!
Потребител · 11:51 · 17.07.2017
Болшeвики,прокрeмалски алкаши,турски и анадолски простатси наводниха саита!Погнуса и отвращeниe и нaи-вeчe сажалeниe,ако това са хората останали в Бг!
Потребител · 11:03 · 17.07.2017
А не бе, щото ако не беше Европейския съюз, България щеше да цъфне и да върже.Що пари наляха Европейските държави в тази малка но изкючително крадлива държава и пак сте недоволни.При неработеща съдебна система, и мързеливи и лениви държавни институции, не от Евопейския съюз, ами от планетата земя да излезем пак ще си умрем гладни и зависими.
Потребител · 13:33 · 17.07.2017
@Потребител ЩО ПАРИ ОТКРАДОХА. ТО НЕ СА КАУФЛАНДИ , ПИВОВАРНИ ЗАВОДИ ,МАРИЦИ ,ЗЛАТОДОБИВ ,ЕНЕРГОДРУЖЕСТВА ,ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ. ЕЙ ПЕДАЛ. ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПОВЕЧЕ ГРАБЯТ.ДАВАНЕТО Е САМО ПРОФОРМА ЗА ДА СА СПОКОЙНИ ТЪПАЦИ КАТО ТЕБЕ
Потребител · 10:46 · 17.07.2017
АЗ НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ " ВАВИЛОН " НАРЕЧЕН ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ .ВЪПРОСА Е ТОВА ДА СТАНЕ ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ ДА ЗАГИНЕ.
Потребител · 10:43 · 17.07.2017
Европа има нужда от Турция,врeмeната сe промeниха,идва дeн да сe молят прeд Високата Порта да сe присъeдинят на Съюза. Аллах си знаe работата.
Потребител · 10:49 · 17.07.2017
@Потребител ТУРЦИЯ Е ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМА ОТ ЕВРОПА. ПРОБЛЕМА НЕ Е В ТУРЦИЯ. ПРОБЛЕМА НА ПЕДЕРАСТИТЕ ОТ ЕС Е ЕРДОГАН. ОКАЗА СЕ КОСТЕЛИВ ОРЕХ. ИНАЧЕ НА ТУРЦИТЕ ИМ СПИРАТ СТОКИТЕ ЗА ЕВРОПА ТАКА КАКТО НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ И ТУРЦИЯ ЗАГИВА. ОБАЧЕ ЕРДОАН ЩЕ ПУСНЕ АРАБИТЕ И ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ .ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА ПЕДЕРАСТИТЕ ОТ ЗАПАДА. АКО ЕРДОГАН ПАДНЕ МНОГО БЪРЗО ЩЕ ПОЧИНЯТ ТУРЦИЯ. ПОМНИ МИ ДУМАТА
Потребител · 09:01 · 18.07.2017
@Потребител Като милееш за турция какво правиш тук бе миризляк. Върви там никой не те е спрял и никой няма да плаче.
Потребител · 10:42 · 17.07.2017
САМО РАЗПАДА НА ЕС БИ СПАСИЛО БЪЛГАРИЯ.ХОРАТА СА ЗОМБИРАНИ ОТ ЕС ЗАЩОТО ТАМ ИМА СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. А ИМА ТАКЪМ ПОРАДИ ГРАБЕЖИТЕ КОИТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ ВЕКОВЕ. ТО НЕ Е БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ТО НЕ Е ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ СЪС КОЛОНИИТЕ СИ .ТО НЕ Е БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ ЛЕОПОЛД ВТОРИ КОЙТО ИМА ПАМЕТНИК И ВСЕКИ ДЕН МУ ПОСТАВЯТ ЦВЕТЯ
Потребител · 10:43 · 17.07.2017
@Потребител НЕГОВ ПЛЕМЕННИК УПРАВЛЯВА СЕГА. ЛЕОПОЛД ВТОРИ Е МАСОВ УБИЕЦ И САТРАП. УБИЛ Е НАД 10 МИЛИОНА ЧОВЕКА .ТОВА СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ .В ДНЕШНО ВРЕМЕ КОЛОНИИИТЕ СА ЗАВЛАДЯНИ И КРАДЦИТЕ ГРАБЯТ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА. РУСИЯ Е ПОСЛЕДНОТО ПРЕПЯТСТВИЕ ПРЕД ЦЯЛОСТНОТО ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА. ЗАРАДИ ТОВА ДРЪНКАТ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ НЕЯ И КУПЕНИТЕ МЕДИИ НАСТРОЙВАТ ХОРАТА ЗА ПРЕДСТОЯЩА ВОЙНА
Потребител · 10:05 · 17.07.2017
ЕС си отива иначе сме обречени.
Потребител · 08:11 · 17.07.2017
МЪРТВЕШКА РЪКА. ТУРЦИТЕ НЕ ПРИЕМАТ УСЛОВИЯТА НА ПЕДЕРАСТИТЕ. А УСЛОВИЯТА СА ТЕЖКИ. ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ПЕДЕРАСТИТЕ.ВИЖДАМЕ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ.ОТ ЧИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ СЕ ИЗНЕСОХА ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ. ПОВЕЧЕТО ЗАВОДИ И ФАБРИКИ СА НА ЗАПАДНИ ФИРМИ. ДА НЕ МЕ УПРЕКНЕ НЯКОЙ ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ГРАБЯТ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент