21:40 ч.

25.06.18

3 мин.

0

7

0

Европа да се поучи от Тръмп за мигрантите

от Михаил Константинов |

Европа да се поучи от Тръмп за мигрантите

 


Меркел трябва да се извини, че причини тази европейска катастрофа, казва проф. Михаил Константинов


Миграционната криза в Евросъюза започна с огромните политически грешки, които допуснаха западноевропейските ръководители и по-точно германският канцлер Ангела Меркел. С фундаменталните глупости, които тази жена направи през 2015 г., започна и всъщност тази мигрантска катастрофа, която се развива в момента.
Досега говорихме за общоевропейски ценности и аз мисля, че това беше правилно, а сега започваме да говорим за двустранни и тристранни решения. Опити да се пробутат мигрантите на отделни държави срещу заплащане. Това коренно променя цялата политика на ЕС. Срещата в Брюксел в неделя имаше за главна цел спасяването на госпожа Меркел, защото тя е поставена в тежко положение в собствената си страна, повтарям, след грешките, които направи и след нейното крайно нежелание да признае тези грешки.
Така както вървят нещата, не виждам никакви съществени стъпки напред. Говори се за това, че трябва да се спре нелегалната миграция. По различни начини. Сега аз искам да попитам къде има изобщо легална миграция. Кой от тези мигранти има документи? Кой от тях влиза по нормален път в съответните държави? Няма такъв. Следователно трябва ясно да кажем, че миграцията се провежда изцяло по нелегален начин, с нарушаване на всички европейски закони. Тези хора са криминални престъпници. В българския наказателен кодекс пише, че


за нелегално преминаване на границата се дават до пет години


Ако аз сега отида да лазя под оградата и да нарушавам по този начин закона и ме хванат, ами мен ще ме тикнат в затвора.
Значи, за едни може пълно беззаконие, другите трябва да спазват законите.
Това нещо действа крайно деморализиращо на европейското население.
Трябва да се вземе пример от Доналд Тръмп, който каза, че такова нещо като нелегална миграция той няма да допусне в САЩ. Между другото в Брюксел американският президент много хубаво каза на Юнкер: "Дай сега с теб да си забравим документите и да кацнем на някое американско летище. Даже и да познаят кои сме ние, няма да ни пуснат. Ще ни сложат зад решетките при разни проститутки и наркомани да изчакаме да си докажем кои сме".
Така се действа, това са законите. Всичко друго е абсолютно беззаконие и фарс. Даже не са толкова страшни тия два милиона мигранти, които Меркел докара в Европа. С тях горе-долу ЕС ще се оправи някак си. Част от тях ще изхвърли обратно, друга част може би ще се интегрират. Страшното, което Меркел направи, е, че тя


разруши представата на европейците за законност


В същата тази Германия, ако искате да си купите цигари като младеж, трябва да си покажете личната карта, защото трябва да сте навършили години. В същия момент всякакви тълпи, около 200 хиляди души, пълзят без документи из цяла Германия и никой не ги знаят къде са.
За да се справи с миграционния натиск ЕС на първо място трябва да осигури пълна охрана на европейските граници и то със сила. Така че ФРОНТЕКС сигурно трябва да стане 30-40 хиляди души вместо сегашните 5 хиляди, трябва да се изкара войската по границите и т.н.
Бежанската политика на премиера Бойко Борисов като цяло е добра. Сега остава нещата, които той казва, да бъдат изпълнени точно. Никакво обратно връщане на имигранти. На базата на някакво отдавна умряло Дъблинско споразумение, те се опитват да ни тикат обратно бежанците, които били влезли първо тук. България няма никакви ангажименти, нито законови, нито морални, да се грижи за хора, които са влезли по нелегален, престъпен начин в страната. Грешката на България е, че не ги вкарва в затвора. Всеки чужденец, които иска да нарушава свещената българска граница, трябва да знае, че ще го чакат наказанията, предвидени в българския закон.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:38 · 27.06.2018
Кравата Пенка мина границата без документи и трябваше да бъде екзекутирана. Как трябва да се процедира спрямо имигрантите, които също нямат документи и преминават нерегламентирано! Чакам отговор от ЕС!
Потребител · 14:54 · 27.06.2018
@Потребител В ес има много пидерази. Няма кой да ги чеши. Затова прибират арабели. Щото им е по добре с арабели отколкото с вибраторе.
Потребител · 18:01 · 26.06.2018
Бойко е твърд със милиционерите и сервитьорките, но със Меркел е като бито препикало се кученце. С извинение към кучетата за сравнението, овчарските породи са по умни от него
Потребител · 11:28 · 26.06.2018
НЕ ЕВРОПА ТЪПИР. ДА СЕ ПОУЧИ ТОЗИ КОЙТО ХВАЛИШ ГОДИНИ НАРЕД И КОЙТО С МИЛИОНИ СЛОЖИ ТЕЛ НА ГРАНИЦАТА .ДРУГИ ДЪРЖАВИ ИЗГРАДИХА ОГРАДИ С БЕТОН. НАЛИ ГО ХВАЛЕШЕ ТВОЯ ИДОЛ. ТЪПИР С ТЪПИРА ТИ
Потребител · 07:25 · 26.06.2018
Така е ама и Бойко припяваше на Меркел в началото поради обещаните от нея 160 милиона за оградата, а въпреки оградата той нищо не опази а от тези два милиона най-малко половината минаха през българо-турската граница нелегално. Може техните пари от контрабанда да е имал предвид че сме усвоили !? Ама не само Меркел и Бойко има същата вина защото той е толкова бъзлив че не иска никой да обиди ако реши да се действа твърдо спрямо тези нарушители на границите даже ги молеше да минавали през КПП тата !
опетков · 09:36 · 26.06.2018
@Потребител Не лъжи. Цацаров беше този, който каза, че не подлежат на криминално преследване имигрантите преминали нелегално границата. Какво оставаше: Да се стрелят както при комунистите?Или да направим лагери както е при турците? Освен това има международни закони, които Тръмп може да нарушава, защото е САЩ, но ние не можем. Може да прочетеш и споразуменията на ЕС по въпроса. Когато Меркел каза:"Елате при нас" какво можеше да се направи, освен да пуснем ордите. Отделно някои направиха милиони от това.
Потребител · 11:30 · 26.06.2018
@опетков ХАН АСПАРУХ КАТО Е СТРЕЛЯЛ С ЛЪКОВЕ И ТОЙ ЛИ Е БИЛ КОМУНИСТ БЕ ТЪПАНАР. КОМУНИСТИТЕ СТРЕЛЯХА ОБАЧЕ ОПАЗИХА ДЪРЖАВАТА.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент