08:10 ч.

20.03.17

3 мин.

0

8

0

Знаем как да продължим развитието на България

от Ванина Недкова |

Знаем как да продължим развитието на България

Сред основните ни приоритети е премахването на бюрокрацията, казва Делян Добрев


-Г-н Добрев, остават броени дни до предсрочния вот на 26 март. Вие сте водач на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Хасково. Защо хората да подкрепят ГЕРБ?
-Защото за разлика от другите партии ние предлагаме реални решения за България. Показали сме, че можем да определяме правилните приоритети за страната и ги изпълняваме. В страната липсваше инфраструктура - построихме я. Енергетиката беше в колапс - стабилизирахме я. Икономиката бе спряла - задвижи се. За последното тримесечие на миналата година имаме втория най-висок икономически разстеж в ЕС. Инвеститорите строят нови предприятия почти в цялата страна. Между Хасково и Димитровград например се изграждат в момента три нови предприятия, в които ще работят близо 5 хиляди души. Знаем как да продължим развитието на България.


- Какво ще направите Вие за Хасково и хората там, ако станете народен представител или пък влезете в изпълнителната власт?
- Това, което правя и до момента – ще помагам за развитието на региона и решаване на проблемите на хората. Имаме реализирани ангажименти зад гърба ни – магистрала Марица, старта на програмата за саниране, ремонт на детски градини и училища, за да осигурим условия за децата, предприятия, за да осигурим работни места и по-високи доходи. Регионалните ни приоритети за следващия мандат са да осигурим поне 10 нови предприятия с около 10 хиляди нови работни места, да продължим програмата за санирането, да благоустроим кварталите, да продължим обновяването на училищата и детските градини, да реконструираме спортната зала, да построим парк зад ДНА и др.


- Кои са най-важните и неотложни задачи, които от партията на Бойко Борисов сте записали по отношение на развитието на икономиката ни?
-Имаме 3 основни приоритета в икономическата програма – да премахнем бюрокрацията, да насърчим инвестициите в предприятия и да развием капиталовия пазар. Първия приоритет е най-важен. Бизнесът е задушен от регистрационни, лицензионни режими, административни изисквания. Решаването на този проблем ще доведе до по-висок и по-устойчив икономически растеж, ще насърчи предприемачеството.


- Като бивш министър на енергетиката и председател на парламентарната комисия по енергетика – от какво се нуждае енергийния сектор в България?
- В енергетиката извършихме мащабна реформа, която балансира сектора. Трябва да продължи либерализацията, цялата електроенергия да се продава на свободен пазар, да продължи проучването за нефт и газ в дълбоко Черно море. Най-важното е обаче да не се вземат необмислени решения за стартиране на грандомански проекти, без финансиране, за които да се чудим в един момент как да платим сметката.


-Как оценявате предизборната кампания до момента?
-Тежка предизборна кампания с негативен ПР от страна на БСП. Аз го изпитах на гърба си. Липсата на идеи и аргументи дава път на лозунгите. От ляво чуваме само лозунги и негативен пи ар, нищо друго. Това, което те наричат програма, изисква допълнителни разходи в размер на 4.2 млрд лева, което е близо 5% от БВП допълнителен дефицит. Програмата им е катастрофа – ще ни вкара в гръцкия сценарий.


- С оглед на това – кой е най-естественият партньор на ГЕРБ при сформирането на ново правителство?
- Личното ми мнение е, че можем да достигнем до обща управленска програма с Патриотичния фронт, Воля и Реформаторския блок при условие, че прескочат 4%. Рано е да се говори за коалиции – първо трябва да видим волята на избирателя на 26-ти. Ние имаме 4 ясни приоритета, които трябва да бъдат застъпени без компромиси в евентуалната бъдеща управленска програма.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:55 · 31.03.2017
Те знаят как България ще продължи.И ние знаем.НАЗАД
Потребител · 12:25 · 22.03.2017
Тоя наивен малоумник да се разкара,че вече досадно дразни с менторския си тон.Голям "специалист" по всичко.Вчерашно лайно,както казваше баба ми,с големи претенции,появил се случайно и си повярвал в аванс,но не си вижда провала.А,да изчака малко още и натрупа известен жизнен опит,да не си правят ташак с него западните акули и отново да го премятат.
· 09:29 · 21.03.2017
ПРОКУРОРКАТА НА РУМЪНИЯ ОНЭИ ДЕН КАЭВА КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ
Потребител · 08:41 · 21.03.2017
БЕГАЙ НА МАГИСТРАЛАТА
Потребител · 08:06 · 21.03.2017
Какво развитие бе череп!Едно предприятие не сте направили.Вместо това унищожихте стотици предприятия!Плямпате че ви дават изпросени пари от Еврогейския съюз,ама и там сме вътре защото парите които тези мошеници ни отпускат са по-малко отколкото е годишната ни вноска в ЕС.Затова и ни набутахте в милиарди заеми.
Потребител · 14:27 · 20.03.2017
а, не моля те само това нееееее-никогааааааааааааааааааааа***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************** КО ГЛЕАШ-ПЕТОЛЪЧКИ НЕ СИ ЛИ КИРИЗИЛ
Потребител · 10:57 · 20.03.2017
Абе джукльо скрий се че само се излагаш.
Аха · 09:58 · 20.03.2017
Знаете, ама не казвате! А и не го правите. Що така?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент