20:40 ч.

08.02.18

1 мин.

0

4

0
СМЯНАТА НА ВРЕМЕТО: Няма икономически оправдания за здравето на хората

Аз съм против смяната на часовото време, а аргументите са чисто човешки. Имаме биологичен часовник и такава груба намеса без някаква ясна обосновка или с изтъкване на икономически мотиви за мен е категорично необоснована. Защото не може да има нещо по-скъпо и по-ценно от човешкото здраве.


Чета, че се икономисва енергия равна на 12 часовата работа на АЕЦ "Козлодуй" на пълна мощност - тогава е смешно и жалко. Ако всички тези излишни напъни водят до влошаване на хронични заболявания у хората, не е добре. Хората се оплакват, че се чувстват дискомфортно, че им се им влошава съня, чувстват се непълноценни, тревожни, напрегнати. Да не говорим, че хормоните ни се произвеждат по определен циркаден (денонощен) ритъм и там бъркаме. Хората трябва да си пият по различно време лекарствата. Кардиолозите твърдят, че се отчита обостряне на налични сърдечни заболявания.


Навремето, преди десетки години, би могло да е било икономически обосновано. Но за всичко, което е свързано с нарушаване на човешкото здраве не може да има икономически оправдания.


Човечеството милиони години е живяло без смяна на времето.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:19 · 10.02.2018
Аз пък съм за смяната на времето, Така нареченото астрономическо време е изкуствен конструкт, към който се съобразява биологичния и винаги е било така. А единият час светлина през лятото създава тонус и настроение. Искате ли през юни да се стъмва още в 8:30 и слънзето да грейва в 5:30, когато всички така или иначе спят. Защо никой не приема смяната на времето като просто изместване на деловата активност? Всичко зависи от гледната точка.
Потребител · 15:47 · 09.02.2018
Искаме си времето на НАШАТА ЧАСОВА ЗОНА и повече никакво местене на стрелките! .... И защо "зелените" мълчат по този екологичен въпрос????
Потребител · 15:50 · 09.02.2018
@Потребител Зелените мълчат, защото са ЧЕРВЕНИ и зелено-платени!
Параграф 22 · 05:47 · 09.02.2018
Вместо да се чоплите в изгодни за някого си икономии, направете денонощието поне 25 ч., за да може да се наспиваме!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент