СДС си съсипа имиджа, трудно ще влезе в коалиция

СДС си съсипа имиджа, трудно ще влезе в коалиция | StandartNews.com

-Господин Константинов, как бихте коментирал ареста на кметицата на квартал „Младост" Десислава Иванчева?

-Аз съм на принципа, че всеки е невинен до доказване на противното, но е много трудно да си представите, че това е само постановка. Представете си колко трябва да участват в тази постановка. И това ме кара да мисля, че има установено престъпление. Какъв точно е случаят и кой е виновен, ще каже съдът. Аз лично, в чисто човешки план, не се чувствах добре да гледам как я държат с часове тази жена по този начин с белезници на улицата. От друга страна обаче, ако обвиняемият не присъства при това изземване, спокойно може каже, че подкупът му е подхвърлен. Така или иначе работата отива на съд. Той е този, който ще каже. Да изчакаме дотогава.

-Трябва ли да са разочаровани гражданите, чиито кандидат беше Иванчева, тя може ли да се смята за провал?

-Не, не може да се твърди такова нещо. Срещу работата на кметицата на „Младост" е имало възражения и преди това. Обективен факт е, че е имало забавяне на някои преписки, но на какво се дължи това забавяне, съдът ще се произнесе. Доколкото разбирам по това дело има доста предварителна работа свършена. Не би трябвало компетентните органи да имат проблем да предадат делото на съд. Тъй като допускам, че ще има задържане на двете дами в досъдебното производство, добре е това да стане бързо. Обществото има право да получи отговор на всички въпроси, които се повдигат. Във всяка правова държава съдът е този, който казва кой е крив, кой е прав.

-В деня на ареста на Иванчева имаше и друго събитие, което привлече общественото внимание – разправиите в СДС стигнаха до бой. Какво ще се случи със синята партия оттук насетне?

-Аз съм дълбоко десен човек по своя политически произход и не може такива събития да ме радват. Това означава, че кризата там е много сериозна. Има поредни опити за обединение вдясно. За съжаление, при това положение, за СДС става все по-трудно да се присъедини към една обединена десница. Защото в края сметка това нещо много силно удря по престижа на партията. Това е недопустимо. Свикнали сме да гледаме подобни неща само в някои не толкова демократични държави. Случката е крайно неприятна, дори не ми се коментира. Това е недопустимо за цивилизована европейска държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай