19:15 ч.

10.07.18

1 мин.

0

2

0

„Маркет линкс": Ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели с 3% пред БСП

от редактор |

„Маркет линкс": Ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели с 3% пред БСП

Ако парламентарните избори бяха днес, ГЕРБ щяха да спечелят с 20,3% подкрепа, което е с 3% преднина пред БСП, които щяха да вземат 16,9%. Това показва национално-представително проучване финансирано и проведено от „Маркет линкс" в периода от 23 до 28 юни 2018 г.


Отношението към политическия елит в страната остава силно негативно. След Българското председателство на Съвета на Европа обаче има лек положителен ефект по отношение към ГЕРБ, които прибавят около 3% одобрение.


БСП запазва нивата си на одобрение от около 30%, докато противоположните нагласи се споделят от около 60%. Резултатите на Обединените патриоти са сходни – около 30% одобрение и неодобрение 58%.


Все още младата и по-слабо разпознаваема коалиция Демократична България получава одобрение от около 8% от избирателите, докато 57% са негативно настроени.


Институционалното доверие продължава да е критично – Народното събрание е в дъното на класацията с 60% недоверие, докато първото място е заето от Президентската институция, която има близо 60% одобрение.


Неудовлетвореността на българските граждани по отношение на развитието на страната се запазва през първите шест месеца то година. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, докато около 30% са удовлетворени от развитието на страната.


Що се отнася до очакванията за бъдещо развитие – процентът на оптимистите и песимистите е почти изравнен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:00 · 23.07.2018
Стига сте ни пробутвали тази политическа мафия за партии и не разбрахте ли че българите нямат избор- това да избираш лявото или дясното крило на мафията какъв избор е ? Всички са за трепане защото каквото става с животните на баба Дора това става и с целия български народ - ликвидация , миграция , геноцид на N-та степен и това е дело на политическата мафия. На мафията опозиция трябва да е народа , ако го има и ако не е мърша....
BarakBaghdadi · 20:02 · 10.07.2018
Who the fuck are „Маркет линкс"?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент