„Лудогорец" отново е фаворит за титлата

Нов сезон и нови надежди в "синьо" и "червено"

„Лудогорец" отново е фаворит за титлата | StandartNews.com

Ако някой още не е разбрал футболното ни първенство отново тръгна. Сезон 2017/18 на Първа лига стартира в петък със срещата „Етър" - „Локомотив" Пд. Не беше нищо особено. Мачовете отново са на неутрални терени, заради условията на клубните стадиони. В седмицата на старта надежди за някои са големи, а амбициите за други съвсем различни. Трети пък вече умуват как да закърпят бюджета и да кретат малко над чертата с изпадащите. Нищо ново, а добре позната картинка от предни сезони. Феновете на „Левски" и „ЦСКА-София" пак мечтаят за чудото, а фаворитът „Лудогорец" първо ще опита да поиграе в турнирите, а след Нова година ще се сети, че има и българско първенство.

„ЛУДОГОРЕЦ"

Пред играчите на Георги Дерменджиев на дневен ред е класирането в групите на Шампионска лига. От там идват големите пари и те го знаят много добре. Освен това европейската сцена е мястото, откъдето могат да забележат за големия футбол. Засега разградчани са с един крак извън турнирите, заради загубата от „Жалгирис" (1:2). но има реванш. Със сигурност ако „Лудогорец" отпадне толкова рано от Шампионска лига ще има сътресения в клуба. Възможностите на тези футболисти обаче са огромни и седмата поредна титла е вече на мерника.

„ЛЕВСКИ"

Целта пред „Левски" е титлата, отсече преди дни собственикът на „сините" Спас Русев. Тимът от „Герена" привлече някои добри попълнения като Жорди Гомес, Нелуц Рошу, Серджиу Буш и Жуниор Мапуку. В същото време участието на „Левски" в Лига Европа може да се окаже нужната доза адреналин за целите в шампионата. Отстраняване на „Хайдук" ще вдъхне увереност у момчетата на Ники Митов и като нищо могат да се озоват на върха на класирането. Има го и обратния вариант - пореден нулев сезон на „Герена". Едно е ясно феновете, а очевидно и ръководството, имат големи амбиции за сезона.

„ЦСКА-СОФИЯ"

Още по-големи амбиции имат и привържениците на на „ЦСКА-София". Те виждат този сезон като техния. Кампанията, която ще ги прати на върха и ще спре доминацията на „Лудогорец". Тимът от „Българска армия" залага на смес от опитни български състезатели като Манолев и Бодуров с добри чужденци. Младата кръв като Десподов и Чорбаджийски също показа, че може да се разчита на нея.

„БОТЕВ" ПЛОВДИВ

Ако може да дойде изненада от някъде в челните места на класирането, то това ще е от „Ботев". „Жълто-черните" се представят впечатляващо в Лига Европа и са на прага на третия кръг, което не можем да кажем за другите участници. Пловдивчани успяха да запазят ядрото си, което спечели купата през миналия сезон, което е големия им плюс, а взеха и доказани имена като Данчо Минев.

„ЧЕРНО МОРЕ"

Друг много активен на пазара отбор през лятото. Георги Иванов бе разочарован от представянето през миналия сезон и често се оплакваше, че му е къса пейката. Сега „Морето" взе осен футболисти, а нищо чудно бройката да набъбне.

„ДУНАВ"

„Дунав" е един от симпатичните отбори в Първа лига, но през това първенство няма да им е толкова лесно. Съперниците им вече ги разузнаха добре, а се вижда, че русенци са затормозени. Някои специалисти са на мнение, че „Дунав" ще се бори за оставане в елита.

„ЛОКОМОТИВ" ПД

„Локото", както и предни години, започна със сътресения. Голмайсторът Мартин Камбуров напусна „Лаута" след скандал със собственика Христо Крушарски. Не е тайна, че това е един от клубовете, които изпитва финансови затруднения. Прогнозите за "черно-белите" не са никак положителни, макар че те показаха зъби на старта с победата над "Етър".

„БЕРОЕ"

Младият треньор Александър Томаш има големи амбиции в „Берое". Той направи чудеса с „Верея", но сега лъжицата е доста по-голяма. „Берое" е клуб с много претенциозни фенове, които не винаги са на страната на треньора. А когато те нарочат, под Аязмото става страшно.

„СЛАВИЯ"

Схемата на „Славия" и Венци Стефанов е ясна – налагане на млади играчи. Тя вече е доказана и успешна. „Белия" клуб обаче може да е трамплин не само за талантите, а и за футболисти като Хичо Димитров. Крилото с няколко мача в „Славия" си уреди добър трансфер зад граница.

„ПИРИН"

„Пирин" също като „Дунав" изглежда като отбор, който ще се бори до последно за мястото си в групата на майсторите. Там проблемите не липсват, а Милен Радуканов има само едно ново име в отбора – ветерана Тодор Паланков.

„ВЕРЕЯ"

Новият треньор на „Верея" Илиан Илиев е доказано име в професията. Той със сигурност няма да се задоволи с кретане в долната част на класирането. Тук обаче изниква въпроса колко са силите на старозагорци и могат ли да хвърлят бомбата като „Дунав" миналия сезон. .

НОВАЦИТЕ

„Витоша", „Етър" и „Септември" бяха принудени да направят селекция за кампанията в Първа лига. Просто досега селекциите им не отговоряха за елита. Като погледнем имената определено най-впечатляващи са тези в „Етър". Веско Минев, Иван Стоянов. Сашо Александров и Венци Василев имат стотици мачове зад гърба си. Надеждите на великотърновци са този път любимия им тим да се задържи в елита, а да не го играе като асаньор между дивизиите. При „Септември" и „Витоша" нещата са малко по-сложни. Това са дългосрочни проекти, в които да се развива българския футбол. Особено школата на „Септември" е за пример. Клубът може да се похвали с национали във всички гарнитури. Все пак изглежда, че двата тима ще се мъчат да останат при майсторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай