08:10 ч.

12.04.17

3 мин.

0

12

0
Джихад за Великден

Спокоен ли ще е Великден? Въпрос, който днес мнозина си задават. Какво бихме могли да очакваме навръх най-светлия християнски празник ? Ще могат ли хората по света спокойно да отидат на църква и да се помолят?


Имам усещането, че джихадът е навсякъде около нас – в парковете, в градинките, в моловете, в кафенетата, а сега и в храмовете. Срещу кого е всъщност свещената война „джихад"? Срещу християните, мюсюлманите или целия свят. Отговорът е еднозначен – срещу цивилизацията, религиите са само параван за тероризма. Но този параван с всеки изминал ден става все по-прозрачен. Намеренията на злосторниците прозират през куполите на църквите, през минаретата на джамиите, през тунелите на метрото и автобусните спирки. След взрива в Санкт-Петербург, в кръв бе облян Стокхолм, а после и Египет. Може би не е случайно, че атентатите в две християнски църкви в Египет на Палмова неделя са в навечерието на визитата на папа Франциск на 28 и 29 април.


При атентата в коптската църква "Свети Георги" в Танта нападателят се е самовзривил вътре между нищо не подозиращите миряни. Интерсно, дали преди да се взриви е изрекъл „Аллах Акбар", защото ако наистина „Аллах е най-велик" защо убива в неговия храм? Та нали преводът на думата Аллах е Господ. Да, Господ наистина е най-велик според трите основни религии и никой няма правото да отнема това, което само Създателя може да създава– живота! Трябва ли сега човечеството да трепери отново? Нима ще живеем с мисълта, че велик ще е този Великден, ако оцелеем? Ако сме истински вярващи трябва да победим всяко едно зло намерение не само с думи, но и с дела. Защото няма място за страх, там където е Бог. Властите на Танта съобщиха, че в града била обезвредена още една бомба край местната джамия. Значи под прицел е бил и мюсюлмански храм.


Тероризмът няма религия и националност. Не се заблуждавайте, че терористите са правоверни мюсюлмани. Те са слуги на дявола, пратеници на сатаната. Радикалният ислям в наши дни е с новоизмислени догми и правила, компрометиращи истинската вяра. Радикалния ислям ще остане световна заплаха още десетилетия. Той все повече пуска пипалата си по света и е буквално до вас. Терористът може да е симпатичният господин с интелигентен вид и очила в тролея на съседната седалка. Този път, обаче, джихадистите посегнаха върху християнски светини и то на празник. Вероятно това е началото на новия им сценарий за Великден. Къде ли ще е поредното богохулство в името на Аллах. Защото истинският ислям не само, че признава християнството като религия, но изключително уважава Дева Мария. В Свещения Коран има „Сура на Мериям" (на арабски Мария е Мариям). Къде е логиката да унищожаваш това, което признаваш.


Коптите, които се оказаха поредната мишена за терор, са ортодоксални египетски християни. Те са най-голямата етнорелигиозна общност с древни корени в Близкия изток и Африка. Смятат ги за преки потомци на древните египтяни – коренното доислямско, неарабско, население на Египет. Те са приели християнството още през 1-ви век от апостол Марк. Днес в сърцето на стария град Кайро е разположен най-големият коптски квартал. Храмът там е наречен "Св. Марк". Апостол Марк е един от четиримата евангелисти, пристигнал в Александрия, за да проповядва християнството. Той бил убит от римляните, а коптите го приемат за свой първи патриарх.


Джихадистите ненавиждат древната история и нейните ценности. Това те го доказаха със зверските си действия в Ирак и Сирия, вандалски унищожавайки паметниците на Шумерското царство, Ниневия, древна Асирия и Палмира. Сега под прицел бяха християните в Египет. Утре може да е Хеопсовата пирамида и Сфинкса, а после и църквите във вашия град, което не трябва да се допуска. И само с общи усилия и постоянна борба може да ликвидираме чумата на 21 век – тероризма.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:54 · 13.04.2017
Pstriotite schte ni opravat kskto s pensiite i saplatite taka s turzite i bejanzite samo sa da sa na vlast s gerb se saglasjavat na vsi4ko
Потребител · 13:53 · 13.04.2017
Тази Оля сега каква се явява? Рускиня? Арабка? Чалга-певица ( с тези силиконови устни, арабски вежди и тигрово сако-най-ме кефи сакото: в Столипиново тигровата шарка е униформа!!!:-) ). И защо "Стандарт" Допуска мадамчета с такава пошла визия и да ни дават клишета? УЖАС! Поне й сменете снимката с нещо по-сериозно!
Не манипулирай, моля · 09:56 · 13.04.2017
Браво Ал-Ахмед! Сложи всички, християни и мусулмани, в един кюп... На жертвите. Лошите не са мусулмани, те убиват наред. Размиването на произхода и религиозната принадлежност на терористите всъщност оневинява всички мюсулмани. А си струва да видиш радостта им, когато гледат по телевизията телата на убитите европейци и ужаса на лицата им. Не се заблуждавай и не манипулирай истината!
Потребител · 13:54 · 13.04.2017
@Не манипулирай, моля Оля...или Ал-Ахмед има доста фриволентен вид-а може би за нея всички са еднакви на нейното ниво?
Потребител · 03:17 · 13.04.2017
Джихада има две имена в България. ДПС и ДОСТ. Време е за бесилки ако искаме България да я бъде
читател · 01:09 · 13.04.2017
Браво Оля !
Потребител · 18:47 · 12.04.2017
Не всичките европейци са малоумни. Напротив. Ти си идиотът.
Потребител · 09:05 · 12.04.2017
А я някой да ми каже за християнска атака в арабска държава, че нещо не се сещам...
Потребител · 11:15 · 12.04.2017
@Потребител Ирак
Афганистан
Сирия
Потребител · 15:05 · 13.04.2017
@Потребител Това са си откровени войни които си правят самите държави,а после пискат за помощ от големите и силните като Русия и САЩ!Не сме чули още нищо за атентат от християни върху нищо неподозиращи минувачи или хора дошли на църква или отбори по нещо си арабски.Това е нещо типично само за тази ,,права''религия която учи да мразят всички които мислят различно от тях!!!
Потребител · 08:39 · 12.04.2017
Европейците си го заслужават с поведение и малоумие
Потребител · 15:01 · 13.04.2017
@Потребител С какво точно го заслужиха шведите питам аз след като са една от най-толерантните и гостоприемни държави по света?Заради това,че дават подслон на всеки който го иска,на всеки боклук според нас?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент