19:15 ч.

13.02.18

2 мин.

0

6

0

Джендърите уплашиха 58% от българите

от редактор |

Джендърите уплашиха 58% от българите

86% от българите вече са чули за Истанбулската конвенция. Това на практика означава всички. Сред чувалите обаче 58% не одобряват България да я приеме. Едва 19% са "за". Съотношението е приблизително три към едно, а останалите се колебаят. Това показват данните от изследване на социологическата агенция "Галъп", независимо от външно финансиране.


Във всички социални групи преобладава отрицанието към конвенцията. Известно изключение са привържениците на ГЕРБ, където близо една трета приемат документа, а две пети все пак я отхвърлят. Разбира се, по този въпрос едва ли има огромна запознатост, но в такива обществени дискусии е важно да се провери най-вече какъв образ се е създал. Общият имидж на конвенцията очевидно е негативен за българите, коментират социолозите.


Според тях общественият ефект от дебата за Истанбулската конвенция е сериозен, защото огромната част от пълнолетните българи се оказват въвлечени в него.


Други теми от публичния дебат в последните дни обаче срещат одобрение- най вече се подкрепят различните типове проверки на съответните контролни органи – на имущество, на кметове, на железниците и т.н. Например 78% споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство. 20% обаче смятат, че вече е много късно, сочат още резултатите от проучването.


По повод скорошните разкрития по отношение на железниците, участниците са били помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3,2. Тя е доста нисък атестат за общото състояние на железниците, макар и да не е безнадеждно лош. Обществото е безусловно съгласно, че положението с подобни системи като железниците е твърде тежко, но дава и шансове за поправяне, анализират още социолозите.


* * * * *


Данните са от изследване „лице в лице" сред 776 души, проведено между 2 и 9 февруари, както и експресен сондаж, осъществен между 31 януари и 1 февруари сред 801 души по специалната панелна методика, която осигурява възможно най-висока представителност на данните Абсолютна максимална грешка е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души, съобщи "Галъп".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:27 · 20.02.2018
Владетелите на света искат сами да си подпишем смъртните присъди,а джендърите сами си влизат в ,,капана“
Потребител · 15:34 · 14.02.2018
Алоооо, гайдите, какви ги пишетш, кой се е уплашил от нашите ПЕДАЛИТЕ. За щастие тук при нас миризливите гъзове не се котират. И ако на някой му се иска почистване на ануса, цигани бол, работят и без пари. А за другото има красиви пичета, българки и други не еб-ани и не задоволени от славоебците в нашата европа курвета. Нали шибаме вече толкова време. нам от това файда няма, но все пак е хубано. Нали?
Потребител · 10:34 · 14.02.2018
БЪЛГАРИТЕ НЕ СА СЕ УПЛАШИЛИ , А НЕ ИСКАТ ТА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА У НАС . ИМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА !!!! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е МОДЕРНО, ДАЛИ СМЕ ИЗОСТАНАЛИ, ИЛИ НЕ . ИМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАС , ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДЕЦАТА НИ ОТ РАННА ВЪЗРАСТ ДА ЧУВАТ ЗА СМЯНА НА ПОЛА И Т.Н. (.ДА ИМ ПЪЛНИМ ГЛАВИЧКИТЕ С ГЛУПОСТИ) A КАТО ПОРАСНАТ И РАЗБИРАТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА, ТОГАВА ДА СИ РЕШАВАТ САМИ
Потребител · 08:09 · 14.02.2018
Процентите са силно намалени. Отново педарастите от галъп са взели поръчка за промяна на общественото мнение. Как пък ли не 58 процента. Що не се ебете в задниците педерасти гнусни които се опитвате за пари да променяте общественото мнение.
Потребител · 20:32 · 13.02.2018
Цуци, ти нали си джендър? И БиБи е gender, и министърките и петима министри са третополови. Като лапнете водица в НС, новите управници ще ви резнат топките и ще ви натирят да ходите в ЕК да се оплаквате.
Потребител · 20:12 · 13.02.2018
Майко мила.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент