07:20 ч.

15.08.17

2 мин.

0

7

0

Долу диджей Станчо, да живее олинклузивът!

от Миро Герасимов |

Долу диджей Станчо, да живее олинклузивът!

Брат'чедът ми вика да ходя с него на Слънчака. Брат, вика, ще си изкараме супер! Мацки, купони – направо си отвинтваме главите! Аз на Слънчака не ходя. Да не съм луд! Навалица, шумотевица, песни и танци до зори - не е за мен тази работа. Ама младите ходели там. Ами да ходят - като ги влече. Аз по-друго я разбирам почивката. Т'ва с купоните хич не ме кефи. Стига ми дето до нас от хотела ги слушам – то през вечер я сватба, я рожден ден. И като я надънят тая музика – прозорците ми треперят! А пък с фойерверките като почнат – то гърми, трещи – сякаш си на война! Котката ми веднага заляга като германски войник в окоп и на прибежки се изнася към гардероба. Абе, спрете се, бе хора! Викам тия направо са за затвора с техните купони!


Чувам, че на Слънчака арестували един диджей. Почнаха ги! Ами да ги арестуват, бе, направо да ги забранят! Т'ва диджеите не си знаят децибелите, ве! Престъпници!


Аз си ходя на моренце с наш'те. Взимаме си ол инклузив – чиста работа. Мама казва, че се подмладявала, щото било като в детството й по соца, когато ходели на станция с баба и дядо.


Сутрин като станеш – закуската ти приготвена. Пържени яйчица, беконче, кренвиршче. Намуам се едно хубавичко и после си полягвам, че то тежка работа. Пък и трябва да съм във форма за обяда.


На обяда обаче има едни румънци, които минават и изяждат всичко. Като скакалци, бе, братче!
Ама аз им намерих цаката. Зареждам се пред ресторанта още от 11 часа и дебна. Щом дойдат сервитьорите и оставят чиниите, аз грабвам една и тръгвам след тях – каквото оставят от манджите – пълня чиния след чиния. Няма да се дам на нек'ви румънци! Че да не са по-големи тарикати от мене!


После – следобеден сън, вечеря и в 9 часа си лягаме. Блаженство! Така я разбирам аз почивката!
Една година се излъгах да ида на къмпинг с едни приятели. Ма кой я е измислил тая глупост с караваните и палатките, ве! То твърдо, неудобно, чуваш съседа как хърка, бебета плачат, нек'ви правят секс – не можеш да се наспиш! А сутрин като станеш – опашка пред кенефа.


Поливаш се със студена вода или направо се бухаш в морето и цял ден си ходиш солен. Не можеш бирата си да изпиеш на спокойствие, щото наоколо пълно с щъкащи деца и всяко те дърпа за нещо. Мъчение за хората! Да се забрани!
Не мога да се начудя и на тия, дето нарамват раници и се юрват по планините, катерят върхове, вървят по 10-15 км пеша. Бе, спри се, бе! Мускулна треска, мазоли, пот тече. И после тормозят обикновените хора с хвалбите си какви подвизи били свършили. Да им подбиват самочувствието, че живеели активно, а другите – не.
Да се забрани!


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:00 · 22.08.2017
Много жалко писание в стил"ЧУДОМИР" ама дори и стила, неграмотно изкопиран.
Потребител · 19:31 · 15.08.2017
Миро Дъ Тъ Факъм в Насрания гъз сeляндурски и насрания ти вмирисан клозeтeн жаргон от вонящ сeлски нужник
Потребител · 17:25 · 15.08.2017
Този с коментарите да не DJ
Празните се за нищо и от майтап вече не разбирате
Потребител · 08:38 · 15.08.2017
прост, по-прост, наи-прост, рeдактор в Стандарт
Потребител · 08:38 · 15.08.2017
чудя сe колко трябва да съм прост за да мe взeмат на работа в Стандарт
Потребител · 08:35 · 15.08.2017
малоумни рeдактори
Потребител · 08:29 · 15.08.2017
Миро, прeкалоно много си прост и нeграмотeн зада работш като рeдактор
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент