DILOV.INFO: ПЕС натиска Нинова, столетница съгрешава права

DILOV.INFO: ПЕС натиска Нинова, столетница съгрешава права | StandartNews.com

На връх светлите рождени дни на цар и премиер, Гсопод здраве да им дава, тревожна новина с международен, леко скотолжки привкус, напъпли из социалните мрежи. Пес натискал Нинова да приеме Истанбулската конвенция. Сега, вярно, че това пес е съкращение някакво, ама по-неинформираните от българското човечество могат да останат с превратно впечатление. Те и без това още помнят думите на Христо Радевски, изпяти за Столетницата: „ти права си, когато съгрешиш дори" и – току-виж – решили, че любимата им ръководителка съгрешава с най-добрия приятел на човека. Объркано е, защото и без международен натиск половината апарат на БСП иска да хвърли Нинова на ПЕС-овете. Абе, кучета я яли! - ще каже демократичната общественост, но няма да е права. Стабилен двупартиен модел ни трябва, иначе ще ядете на Марешки... хапчетата! У нас левите традиционно са против левите, а десните против – десните. Ако беше нормално, Нинова трябваше да води прайда, а десните лично да носят цимент за строежа на Белене. Но тук е обратното. И по-добре, че с това революционно минало на Столетницата следващият Прайд можеше да е въоръжен. Или да нападнат някоя мандра...

Иначе политическият ни елит се е заел с важни неща: борба с шума, Левски и Ботев да не са търговски марки...Такива работи. И народът откликва. Ето, снощи съседите така правеха секс, че два пъти се наложи да викаме Валери Симеонов. По стълбите, казват, се разминал със социалния министър, който ту слизал, ту се качвал. Сигурно като бивш шеф на НОИ е разтревожен от падналите дъждове... То, вярно, че този НОИ е с обикновено, а не с и-кратко, но едно ченгелче не променя същностно картинта. Ето – и Божидар Димитров е започнал да събира по двама българи от всеки вид, за да оцелее Българщината при евентуален потоп!

Тя, Българщината, е застрашена и от името Северна Македония. Да не почне сега като Северна Ирландия?! Едни бомби, едни „кървави недели". Сто пъти предложихме държавата да се казва Александрия. Нали е Александър Македонски? Щеше да има малко търкане с египтяните, но те, македонците, и без това имат търкания с тях. Щото около Вардара „гиптяни" викат на циганите. И друго предложение има – нали вече е А1? Значи Мтел е свободно. Ами чудесно име за македонска държава – Мтел?! Какво му е? Тя и администрацията на оператора работеше горе-долу като администрацията на Македония. ...И след време ще можем да казваме А Едно време каква Македония имаше!

Почва световното по футбол и българското фейсбук-човечество е особено гордо, че от 20 години не сме губили мач на Световно. Аз няма да пригласям на агитките. Ще отбележа само, че е редно германците да бият. Не за друго, а защото – ако не бият на футбол – се изнервят и нападат Полша. Ето - откакто върви световно по футбол и германците бият често, нито една световна война не е имало!

С кравата Пенка повече няма да ви занимаваме! Още преди две седмици прозряхме международната ѝ значимост и писахме в „Стандарт" по темата. Правилно отбелязват във фейса, че и кравата Милка не е член на ЕС, но постоянно ни я навират в лицето по телевизията. Сега, ако имаме шоколодава индустрия, Пенка трябва веднага да се появи с лешници, със стафиди, с бял и черен шоколад... Капиталистите?!!! Размърдайте се малко, стига чакали на еврофондове и държавни поръчки! Но да оставим Пенка да си мучи на воля и да видим нашенските си овчи работи: Бееееелене!

Наистина голямо блеене по въпроса, който иначе се опрости рязко с решението на парламента от изминалата седмица. Международният арбитражен съд отсъди доста ясно: имате реактори, платили сте си близо 3 милиарда, доплащайте и ги взимайте. Ако не ги вземете, всеки ден трупате шестцифрени лихви. Харесват ни, не ни харесват двата руски реактора, от тук насетне имаме три възможности: да търсим инвеститор и да строим; да се опитаме някъде да ги продадем (загубата е трудно изчислима, но да речем около 3-5 милиарда) или да направим музей на безумието на прехода и двата реактора да са основен експонат в него...

Продажбата е обречена кауза. Иран беше проявил плах интерес, но отново има забрана да се продават технологии на аятоласите. Музеят – ясно. Оригинална идея, но май не ни е по джоба. Дет се вика още другата идиотщина – Бронзовата къща – не сме направили! А тя също е платена. Строителството – трудна работа, но май остава единствената. Наистина не разбирам воплите на Мартин Димитров и компания. Те какво предлагат всъщност спрямо тези три възможности? Изобщо не ми се влиза в спор добри ли са реакторите, лоши ли са. Вече са платени. Наши са. И ще ги изплатим докрай, все едно дали ги използваме или не. Да го обясним още по-просто: кофтите политици от Тройната коалиция са купили две лади „Нива", сега готините от ДСБ искат да купим и „Шевролет" ли?

Най-вероятно блеенето ще продължи и другата седмица, когато Столетницата се готви да внася вот на недоверие. Още не е ясно за какво точно, но и старият номер с белия лист, на който пише „Вие си знаете!", върши работа. Точно, както в историята за пияницата, който отново се прибрал в четири сутринта и жена му го почнала от вратата" Къде ходиш, бе?!Кое време е?!!" Човекът понечил нещо да отговаря, нещо да се оправдава, после махнал с ръка и казал: „Интелигентна жена си, виж там измисли нещо къде съм ходил". Така де, те да внесат вот, ние сме интелигенти хора, нещо ще измислим. Между другото, едно време през буйното ми тинейджърство, най-много боя ядах в Четвърто районно на милицята, след изречението „Интелигенти хора сме, ще се разберем!"

За срещата на Тръмп с Ким Чен Ун какво да кажем? И по-смешни неща сме виждали. Например кака Ангела, дето се беше изправила срещу бай Тръмп, също един Георги Димитров в Лайпциг. Забавно е, когато американския президент се държи също Валери Симеонов на Какао бийч. Самият той каза, че снимката не изглеждала много приятелска, но пък те си говорили разни весели неща и изобщо не са се карали. Аз за Тръмп лошо няма да кажа! Ето, той вече спомена, че „критиките на Трюдо срещу него ще струват много пари на канаднския народ". Ние пари нямаме и Тръмп не критикуваме!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай