08:10 ч.

31.08.17

3 мин.

0

2

0

Алергиите - как да облекчим страданието

от Ангела Василева |

Алергиите - как да облекчим страданието

Симптомите може да се появят по-рано заради промените в климата


Хората, страдащи от сезонни алергии, са безброй. И се оказва, че тези състояния, макар и да могат да бъдат контролирани, често пъти остават неглижирани до последно. В редица случаи страдащите дори и не подозират, че имат такъв проблем, което пък в голяма степен се оказва опасно за здравословното им състояние. Поради тази причина алерголозите препоръчват да се вземат мерки в момента, в който дори и най-леките симптоми започнат да се проявяват.


Всички, които страдат от сезонни алергии, са свикнали с мисълта, че с наближаването на пролетта, когато природата се събужда за нов живот, ще бъдат подложени на изпитание, което трябва да преодолеят с помощта на лечебни средства. Но колко от тях си дават сметка, че през есенния сезон също може да се наблюдава появата или пък обострянето на алергичните симптоми?
Според д-р Стефан Тилс, президент на Американския колеж по алергия, астма и имунология (ACAAI), промените в климата всъщност могат да причинят по-ранен и по-дълъг алергичен сезон през есента. Тъй като времето се променя и настъпват ветровити дни, алергичните симптоми се засилват, защото с вятъра се пренася и прашеца от различни растения. Поради тази причина, ако страдащите от алергии имат усещането, че симптоматиката се появавя по-рано или по-късно всяка година, то определено не се заблуждават.
Разбира се, съществуват ефикасни начини, с които да облекчим симптомите, а и в някои случаи да ги избегнем:


1. Антиалергични средства


Така наречените "есенни" алергени обичайно започват да се появяват в средата на август. За това и специлистите отвъд океана съветват употребата на антиалергични препарати да започне приблизително около две седмици преди появата на обичайните симптоми. Естествено, преди приема им е препоръчително да се консултираме с медицинско лице, което да определи вида на препарата, както и продължителността на периода, в който се приема.


2. Пазете се от мухъл


Почти невъзможно е мухълът да бъде напълно премахнат. Известно е, че той има навика да вирее там, където има влага, особено в мазета, бани, но също така се открива и на места извън дома ни. Най-добрият начин да се ограничи появата му е да се сведе до минимум влагата на мястото, което обитаваме. Абсолютно задължително е отстраняването на видимата плесен от всякакви повърхности, както и поддържането им чисти и сухи.


3. Избягвайте полени


Полените, които водят до появата на алергичните симптоми, не бива да попадат в дома ни. Тъй като всеки прекарва по-голямата част от ежедневието си навън, е задължително след като се приберем, да вземем душ и да сменим дрехите си, за да отстраним прашеца, полепнал по тялото, косата и дрехите. Ако имате хоби в градината, използвайте ръкавици и маска, която да ви предпази от вдишването на алергени.


4. Винаги се доверявайте на специалист


Посещаването на алерголог е най-добрия начин да се идентифицира вида алергия, както и да се предостави индивидуален план за лечение. Това значително ще облекчи симптомите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:45 · 31.08.2017
Много точно ?!?!?!?!?
,.,. · 20:44 · 31.08.2017
,.,.,.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент