20:15 ч.

08.04.18

1 мин.

0

3

0

Виртуалната реалност прави децата общителни

от редактор |

Виртуалната реалност прави децата общителни

Американската организация с идеална цел "Common Sense" ("Здрав разум") публикува доклад, в който се говори за преимуществата на виртуалната реалност, съобщи "Лайф", цитиран от Дарик.


Въпросната организация се е заела с реклама на безвредни технологии. По мнението на нейни специалисти, виртуалната реалност помага на децата да станат по-социални и да изпитват по-голямо съчувствие към други хора.


Генералният директор на "Common Sense" Джеймс Стейър заяви, че виртуалната реалност е увлекателна технология, въз основа на която на даден етап децата могат да придобият важни житейски навици, свързани със състрадание и трезв поглед към бъдещето.


В рамките на изследването била извършена анкета. Според 60 на сто от интервюираните родители, децата им могат да получат негативни последствия за здравето си във виртуалната реалност. 38 на сто от родителите обаче са уверени, че виртуалната реалност ще допринесе децата им да придобият важни социални навици.


В доклада се отбелязва също, че трябва да сме бдителни при изследването на влиянието на виртуалната реалност върху децата. Причината за това е, че технологията може да има толкова силен ефект върху детето, че то да престане да различава виртуалния свят от реалността.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:39 · 09.04.2018
Виртуалната реалност прави децата идиоти !!! За това Господи дай дължимото на анонимните редактори!!!
BarakBaghdadi · 21:47 · 08.04.2018
Идиоти! Децата се развиват като играят...с дуги деца, не с VR!
.,., · 20:45 · 08.04.2018
..,.,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент