Татяна ужили олигарха Ахмедов с 453 млн. паунда

Татяна ужили олигарха Ахмедов с 453 млн. паунда | StandartNews.com

Развод по английски с руски размах шокира Острова. Олигархът с азерски корени
Фархад Ахмедов, бивш собственик на компанията "Нортгаз" и номер 67 в списъка на Forbes на руските богаташи, е на път да се раздели с 453 млн. паунда ($588 млн). Това е решението на съда в Лондон в отговор на иска на бившата съпруга на 64-годишния милиардер Татяна. Магистратите отсъдиха тя да получи 41,5% от общите семейни активи. В това число влиза "всичко необходимо за поддържане на досегашния стандарт на живот". А именно: дом в Лондон, за да бъде близо до синовете си, вила в Южна Франция, за да кара ваканциите си с тях, както и по 5 млн. паунда годишна издръжка.
За нея ще остане цял автопарк, включващ Maybach, McLaren и Aston Martin за £350 000, както и колекция съвременно изкуство за £90 млн. 41-годишната Татяна, която е родом от Източна Европа, постигна всичко това благодарение на своя екип адвокати, участвали в съдебните процеси на Пол Маккартни и принц Чарлз. "Това е възмутителна злоупотреба с британската правосъдна система от страна на моята бивша жена и нейните адвокати, които я използват, за да се облагодетелстват", беше първият коментар на Ахмедов пред сайта Haqqin. Той подчерта, че решението на лондонския съд идва 17 години след развода между него и Татяна, когато жена му е направила публични признания за серия изневери. Сред най-скандалните е със съученик на големия й син.
Преди 5 години обаче дамата била посъветвана да подаде иск за компенсация, която е на път да чупи всички рекорди.
Ахмедов, който е родом от Кавказ, се запознал с Татяна в Москва, където тя учела. Няколко години след като се оженили семейството се преселило в Лондон. През цялото време Татяна не е работила нищо, освен да отглежда двамата им синове. Дори след развода нефтеният магнат продължил да се грижи, при това много щедро, за бившата си жена, твърди той.
В момента Ахмедов има акции в Лукойл, Газпром, Норникел, Сбербанк и Магнит. Притежава и 115-метрова яхта Luna, купена от собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай