15:55 ч.

13.04.17

3 мин.

0

0

0

Стартъпи за над $2 млрд. представят идеите си на Webit.Festival

от редактор |

Стартъпи за над $2 млрд. представят идеите си на Webit.Festival

100 стартиращи компании с обща пазарна оценка от над $2 милиарда ще представят иновативните си идеи на тазгодишното издание на Webit.Festival - най-влиятелното събитие за дигитална икономика и технологии в региона, част от световната серия от събития и общността на Webit.


Международно жури от инвеститори ще оцени техните презентации в специално обособената стартъп зона, а петте най-добри компании ще излязат на голямата сцена на Webit и ще се борят за голямата награда в състезанието Founders Games - инвестиция от €200 000.


Сред участниците в журито се открояват имена, като проф. Шафи Ахмед (Съосновател на Virtual Medics и Medical Realities), Лиса Латс (Заместник-ръководител на здравната програма на IBM Watson), Таня Кюфнер (Управляващ директор на Startupbootcamp Smart Transportation and Energy), Джонас Джейкъби (Вицепрезидент за облачните и мобилните технологии на IBM), Сохайла Уфата (Инвестиционен ръководител на BMW i Ventures) и още редица представители на най-големите компании в света.


Стартиращите компании, които са част от надпреварата, са избрани сред повече от 2450 кандидати от цяла Европа на базата на уникалността на идеите си, капацитета на екипа си, възможност за растеж на проекта, бизнес и маркетингов подход.


Само тези стартъпи представляват около 5% от брутния вътрешен продукт на България с пазарната си оценка. Заедно с останалите посетители, лектори и инвеститори получаваме еквивалент на 20 на сто от БВП на страната.


"Над 2 милиарда долара е само оценката на стартиращите компании, които Webit одобри за изложители на Founders Games", каза изпълнителният председател на Webit.Foundation Пламен Русев.


Тази година събитието ще представи пред международната си публика и някои от най-интересните "зелени" стартъпи от Северна Европа, които ще пристигнат в България чрез програмата Innovation Norway - най-важният инструмент на норвежкото правителство за иновации и развитие на местните компании и индустрии.


На 25 и 26 април Webit.Festival ще събере в София Тех Парк 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании и ще ни помогнат да се адаптираме към тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота ни из основи.


Пристигането на толкова много международни гости ще донесе приходи от между 10 и 20 милиона лева на град София под формата на директни плащания за транспорт, настаняване и престой, възможност за представяне на българската индустрия пред международни медии от световен мащаб и създаване на бизнес отношения.


Събитието създава интензитет от възможности за привличане на стотици инвеститори, които ще дадат допълнителен тласък на развитието на местната предприемаческа и стартъп екосистема.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент