18:30 ч.

07.04.18

1 мин.

0

0

0

„Нутела“ ще се прави само от италиански лешници

от редактор |

„Нутела“ ще се прави само от италиански лешници

Компанията „Фереро" представи своя стратегически план, според който за производството на течният шоколад „Нутела" ще използва само лешници от Италия.


Досега „Фереро" освен лешници от родната Италия купуваше от Турция, Чили и Южна Африка. Производителят на прочутия течен шоколад обяви план до 2025 г. да засее 20 хил. хектара с лешници, което представлява 30% от сегашните земеделски земи, на които се отглежда този тип култура.


Ботуша има голям потенциал за отглеждане на лешници. Страната има повече от 70 хил. хектара с насаждения, от които годишно се произвеждат около 110 хил. тона.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент