Нина Добрев дава урок по български жаргон

Нина Добрев дава урок по български жаргон | StandartNews.com

Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и не само) почитатели, като даде кратък урок по български жаргон.

Видеото е част от инициатива на Vanity Fair, в която знаменитости се опитват да обяснят специфични думи от родните си страни.

Във видеоурока звездата от „Дневниците на вампира" се опитва да обясни на английски (в по-голямата част успешно) популярни български изрази.

Е, красавицата срещна няколко затруднения с думи като „кифла", „дреме ни шапката" и „да си във филма", но можем да определим начинанието ѝ като успешно. Трябва да отбележим, че Нина говори чудесен български, предвид факта, че живее в Канада от двегодишна възраст.

"Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас - само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се впечатлявах, че приятелите ми си говореха само на английски и аз исках същото. А сега съм много щастлива, че стана така, защото аз съм българка и това е моят произход", сподели през 2017 година Нина Добрев в интервю за bTV.

През годините Нина неведнъж е доказвала, че владее чудесно родния си език. Реплики на български бяха включени в сериала, който я направи световноизвестна - „Дневниците на вампира", актрисата говори на български и в няколко телевизионни предавания, както и в скорошно съвместно интервю с Ева Лонгория.

Нина Добрев е родена през 1989 година в София. Бъдещата актриса е на две години, когато родителите ѝ решават да се преместят в Канада. Нина става световноизвестна с ролята на Елена в хитовия сериал "Дневниците на вампира". След шест сезона напуска поредицата, като се завръща за финала ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай