Най-странните истории на 2017 година

Най-странните истории на 2017 година | StandartNews.com

През 2017 г. централно място в медийното пространство заемаха Доналд Тръмп, Брекзит и фалшивите новини. През годината обаче бяха отразени и доста странни събития, при това съвсем истински. За да изпрати подобаващо 2017 г., британският в. "Дейли експрес" припомня някои от тях:

- Осем магарета бяха арестувани в Индия, след като опасоха скъпо струващи растения пред местен затвор.

- Самолетен полет от Шанхай, Китай, беше отложен, след като добронамерена дама хвърли монети в двигателя "за късмет".

- Мъж, арестуван в Минесота, САЩ, по обвинение в притежание на наркотици, предложи карта за освобождаване от затвора от играта "Монополи" на задържалия го полицай. Арестантът заяви, че носи картончето "за всеки случай".

- Посолството на Великобритания в Йордания назначи котарак на име Лорънс за главен мишелов.

- След гласуване във Великобритания за избор на име на изследователска лодка, плавателното средство беше наречено Боути Макбоутфейс. Международният отклик не закъсня - австралийският щат Нов Южен Уелс кръсти ферибот в пристанището на Сидни Фери Макферифейс, а влак в Швеция се сдоби с името Трейни Мактрейнфейс.

- Учени изчислиха, че паяците изяждат двойно повече плячка от хората - между 400 и 800 тона годишно.

- Изследване установи, че пърженето на мазни храни може да забави глобалното затопляне, подпомагайки формирането на облаци.

- Църквата на Летящото спагетено чудовище получи забрана да се саморекламира по улиците в Берлин, Германия, тъй като не е религиозна общност.

- На погребално изложение в Токио, Япония, беше представен робот, който може да бъде нает за траурен обредник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай