Най-бързата мобилна мрежа в България е на VIVACOM

Най-бързата мобилна мрежа в България е на VIVACOM | StandartNews.com

VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. според анализ на резултатите от спийдтеста на Ookla за първото и второто тримесечие на 2017 г. VIVACOM отбелязва най-висок сравнителен резултат за цялата си мобилна мрежа в стотици хиляди тестовете, направени от потребители с приложението за измерване на скорости „Speedtest" на Ookla в цялата страна. В допълнение към наградата, VIVACOM постига най-високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежата.

Тестовете, измерващи скоростта на мобилните мрежи на операторите в различни точки на територията на България са извършени по методологията на Ookla, в периода януари – юни 2017 г.

Пълните резултати от тестовете и повече информация за методологията на Спийдтест наградата могат да бъдат намерени на официалния уеб сайт на Ookla: http://www.speedtest.net/awards/bg/carrier/2017

Speedtest на Ookla е услуга, която дава възможност на хората в реално време да тестват скоростта на интернет връзката, включително скоростта на сваляне и качване на информация в интернет. Това е най-популярният тест за измерване на скорост на интернет в света с повече от 6000 сървъра, покриващи цялото земно кълбо.

4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна за 94% от населението на България, което означава, че жителите на повече от 992 населени места могат да се възползват от мобилен интернет със скорости до 112 Mbps за сваляне и до 37,5 Mbps за качване на информация в мрежата. Всички актуални мобилни планове на телекома, включващи мобилен интернет, позволяват сърфиране в 4G мрежата без допълнително заплащане. Достатъчно е устройството, което потребителят ползва, да поддържа LTE технология и SIM картата му да е сменена с 4G SIM карта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай