Море от черни тоалети по червения килим на Златен глобус (СНИМКИ)

Море от черни тоалети по червения килим на Златен глобус (СНИМКИ) | StandartNews.com

Звездите на киното и телевизията откликнаха масово на призива да бъдат облечени в черно на церемонията за връчване на наградите Златен глобус в знак на протест срещу сексуалното насилие и солидарност с жертвите след скандала, който бе отприщен от аферата "Уайнстийн" и все още тресе Холивуд, предадоха световните агенции.

Час преди началото на телевизионното предаване на церемонията от хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс нямаше актриса или актьор, който да пренебрегне апела на няколкостотин актриси, сред които Натали Портман и Рийз Уидърспун, основали организацията "Тайм'з ъп" (Time's Up - "Времето изтече") за финансиране на защитата на жертви на сексуална агресия на работното място, посочва Франс прес.

Облечени в черно за церемонията дойдоха Ема Стоун, Джесика Бийл, Кери Уошингтън, Кристина Хендрикс, Октейвия Спенсър, Джесика Частейн, Лора Дърн, Клеър Фой и много други, отбелязва Ройтерс.

"Тук сме за движението "Тайм'з ъп", солидарни сме", заяви Частейн. "Целта е да дадем възможност да се чуе гласът на онези, които са лишени от тази възможност", каза Вайола Дейвис, кандидатка за награда за поддържаща роля във филма "Формата на водата", който има най-много номинации - седем. Някои звезди като Мерил Стрийп дойдоха придружени от активистки на каузата за защита на жените.

Заедно с известни актриси като Мишел Уилямс, Ема Уотсън и Сюзан Сарандън на червения килим се появиха участнички в движението против сексуалното насилие, обединени под хаштага#MeToo, включително основателката на движението Тарана Бърк, посочва ТАСС.

В израз на подкрепа в черно дойдоха облечени и мъже като Гари Олдман, Джеймс Франко, Джъстин Тимбърлейк и Рики Мартин.

Водещ на 75-ите награди Златен глобус е комикът Сет Майерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай