13:00 ч.

06.03.18

1 мин.

0

0

0

Мъжете клюкарстват колкото жените

от редактор |

Мъжете клюкарстват колкото жените

Мъжете клюкарстват колкото жените и много по-често от тях одумват колегите си, установиха израелски учени, цитирани от в. "Дейли мейл" и БТА.


Учeните от университета "Ариел" са анкетирали за изследването си повече от 2200 души. Те ги накарали да си представят, че описват на приятел човек, с когото са се запознали и анализирали отговорите. Така те установили, че и двата пола клюкарстват в службата. Докато жените обаче са доброжелателни към колегите си, мъжете се опитват да ги компрометират.


Клюките осигуряват начин на жените да си съперничат по незастрашаващ физически начин, докато за мъжете са средство за изграждане на самоувереност, заключват учените.


Резултатите не само оспорват общоприетото схващане, че жените клюкарстват повече от мъжете, но и показват, че нежният пол е по-мил.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент