14:10 ч.

14.04.18

1 мин.

0

2

0

Любовта е по-силна от парите: Ето как бракът прави бедните двойки щастливи

от редактор |

Любовта е по-силна от парите: Ето как бракът прави бедните двойки щастливи

Изследване на учени от университета на Джорджия показа, че бракът може да направи щастливи двойки, чиито общи доходи са по-малко от 60 000 долара годишно, съобщи Лайф.


Според авторите на изследването, подобен показател подтиква хората да се грижат повече един за друг, да имат общ бюджет и да обсъждат спокойно големите финансови проблеми.


Бракът може да повлияе върху риска от депресия в зависимост от това какви доходи получаваш. Женените двойки с по-малко от 60 000 долара общ годишен доход са с по-малко симптоми на депресия в сравнение с неженените хора с подобни доходи.


При това повечето от анкетираните над 3500 души на възраст между 24 и 89 години отговорили, че доходите от 60 000 и повече долара позволяват да се откажеш от брака.


Учените отбелязват също, че в повечето случаи ниските доходи дават по-често възможност на хората да избягват ненужния стрес и да поискат помощ един от друг.


По данни на учените, подобна комуникация допринася да се приспособиш бързо към психологичните особености на партньора.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:16 · 16.04.2018
Брака е убийство за жените,за техният интелект,тяло и душа.Българските мрънкалници не ставащи за нищо ги съсипват!
Потребител · 12:39 · 15.04.2018
Фалшиви изследвания и фалшиви новини.Брака е убииство за мъжете и затова вече никой нормален и здравомислещ човек не се жени.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент