11:30 ч.

06.10.18

1 мин.

0

1

0

Кралица Елизабет II ще освободи стаите си в Бъкингамския дворец през 2025 година

от редактор |

Кралица Елизабет II ще освободи стаите си в Бъкингамския дворец през 2025 година

Британската кралица Елизабет Втора ще освободи личните си стаи в Бъкингамския дворец през 2025 година в рамките на 10-годишния ремонт на зданието, предава Ройтерс.


Реконструкцията има за цел да не се допусне в двореца катастрофично бедствие от рода на пожар или наводнение. Дворецът е в процес на възстановителни работи на стойност 369 милиона британски лири (481 милиона щатски долара).


По време на ремонтите, стартирали миналия април, ще бъдат сменени старата и опасна електрическа инсталация и бойлерите.


Към края на ремонтите, предвиден за 2027 година, кралица Елизабет и съпругът ѝ принц Филип ще трябва да освободят апартаментите си в северното крило на двореца през 2025 г. в продължение на около две години.


"Нейно Величество е много прагматична и възнамерява да остане в двореца. Тя само иска да знае предварително къде точно може да бъде настанена", посочва Ройтерс.


По време на ремонтите Бъкингамският дворец ще продължи да приема официални държавни посещения. Външният вид на постройката няма да претърпи промени, тъй като обновлението не предвижда изграждането на външни скелета.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:01 · 06.10.2018
Мяуу. Божа работа. Може и още утре да ги освободи
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент